background img

Articole noi

regim alimentar sever

Un lucru foarte important este ţinerea unui regim alimentar sever.
Toate dulciurile sunt interzise, inclusiv consumul alcoolului, al cafelei al ceaiului negru, pâinea albă, supă de carne şi prăjiturile, în locul lor se vor consuma legume, salate, cartofi dar nu prăjiţi, pâine integrată, carne slabă, fulgi de ofăz, fructe. Hrana trebuie să fie bine mestecată şi consumată încet.

Fiertură de sâmburi de dovleac : curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt 30gr de seminţe de dovleac, puneţi-le să fiarbă într-o jumătate de litru de apă, vreme de 10 minute, la foc mic. Lăsaţi băutura să se răcească, apoi strecuraţi-o. Beţi în fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de ceai pe stomacul gol, iar seara, aceiaşi cantitate cu 30 de minute înainte de a vă culca.
Ceai de teci de fasole uscată : foarte diuretic, tecile de fasole au proprietatea de a micşora valorile zahărului din sânge. Seara fierbeţi vreme de 2 ore 100gr de teci de fasole uscate, tăiate mărunt, intr-un litru şi jumătate de apă. Lăsaţi-le să fiarbă până ce lichidul scade la jumătate, lăsaţi-le în apa în care au fiert, la macerat până a doua zi de dimineaţă. Strecuraţi şi beţi peste zi între mese cât vreţi .
Cură de o săptămână pe lună, în exclusivitate cu sucuri : 330gr suc de morcovi, 100gr suc de ţelină, 100gr suc de salată verde, 100gr suc de fasole verde, 60gr suc de andive, 120gr suc de pătrunjel . Se amestecă toate şi se beau în mai multe reprize pe zi. Dintre plante, prietena diabetului este salvia . Se bea 2-3 căni pe zi, dintr-o infuzie de 1 linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă în clocot.

Faceţi zilnic gimnastică medicală, aceste exerciţi vă vor ajuta foarte mult. Faceţi-le pe balcon sau afară, important este să asudaţi după care faceţi un duş călduţ. Mergeţi cât mai mult pe jos.
Ceai antidiabetic – reţeta îi aparţine unui celebru preot-vindecător elveţian Kuzle, ale cărui metode de vindecare sânt căutate acu în Occident.
3 linguriţe cerenţel [Geum alpina] + 1 linguriţă frunze de mur + 1 linguriţă frunze de fragi + 3 linguriţe scrântitoare [Potentila aurea] + 2 linguriţe de păstăi de fasole tăiată mărunt. Se amestecă bine toate plantele, apoi se ia o linguriţă cu vârf de amestec, se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să stea 3 minute. Se bea 1-2 litri ceai pe zi. Tot acest călugăr recomandă diabeticilor să ţină o dietă cu ţelină crudă [salate] zeamă de varză acră, morcovi proaspeţi, ceapă şi usturoi, rase pe pâine integrală.
Un alt călugăr-vindecător spune că diabetul este o boală legată de proasta funcţionare a pancreasului, şi recomandă activarea lui prin : turnări de apă [băi] folosit extrem de mult acum în America .
Tratamentul – prevede ca bolnavul să şadă pe un scăunel băgat într-un lighean mare cu apă [25-30 grade] ţinându-şi picioarele afară pe podea.Cu ajutorul unei cârpe aspre de cânepa, se fac masaje pe abdomen, înmuind repetat cârpe în apă, apoi punând-o în jos, de la ombilic spre părţile lateraleale abdomenului, spre picioare. Baia durează între 10-12 minute, după care bolnavul trebuie să se bage la căldură, în pat.
Un medicament gata făcut [naturist] este „Fitodiab” care dă rezultate foarte bune şi este făcut de firma „Holigal” dar numai în cazul diabeticilor care nu folosesc insulina. Condiţia să dea rezultat este un regim alimentar sever.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE