background img

Articole noi

Retete naturiste pentru diferite afectiuni

Retete naturiste pentru diferite afectiuni

Cucuta : cu zeamă de cucută fiartă şi amestecată cu ulei se spală rana la muşcătura de şarpe .
Dafinul : frunzele pisate şi fierte cu untdelemn, vindecă rănile care nu se închid.
Castravetele : durerea de cap se linişteşte dacă se pune pe fiecare tâmplă câte o felie de castravete.
Nemţişorul [toporaşi] : ceaiul de toporaşi trebuie băut de femeile care nu pot face copii.
Nuca : zeama de nucă verde vindecă pecinginea.
Pelinul : cu zeamă de pelin fiert se spală rănile cu puroi
Coada şoricelului : spălăturile cu ceai de coada şoricelului vindecă mameloanele crăpate ale femeilor care alăptează
Hreanul : potoleşte nervi aţâţaţi.
Salată : frunzele de salată fierte în apă dau un lichid care curăţă şi înmoaie pielea.
Reţetă pentru îngrăşat : amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză [se găseşte în farmacii] într-un suc de fructe, ceai de plante sau apă. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5kg mai mult într-o lună.
Reţetă pentru slăbit : ca să slăbiţi, amestecaţi 2 ceşti de suc de varză roşie cu 1 de suc de grapefruit. Beţi 3 pahare zilnic înainte de mese.
Talizmanul din felii de cartofi, purtat la gât pe tot parcursul iernii, previne dovedit şi garantat îmbolnăvirea celor predispuşi la răceli.
Pentru afte bucale : în clipa când simţi ca va apare o astfel de aftă, se va lua ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se va ţine în gură amestecat cu salivă, vreme de 1/2ora sau 1oră. Această operaţie se poate repeta de 2-3 ori pe zi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE