background img

Articole noi

Sanatatea ne aduce frumusete

Sanatatea ne aduce frumusete

Medicii si specialistii in nutritie spun ca protejarea frumusetii trebuie sa inceapa din tinerete si sa continue de-a lungul intregii vieti. Ei ne sfatuiesc sa avem grija de sanatatea intregului organism, nu numai de aspectul nostru exterior.
________________________________________
Machiajul nu este decit o solutie de moment
In fiecare an, femeile din intreaga lume cheltuiesc o gramada de bani pe cosmetice in speranta ca vor arata mai bine, mai tinere, ca tenul lor va fi mai ferm, fara riduri.
Dar acest camuflaj nu este cea mai buna solutie la aceasta problema, este doar o solutie de moment, care nu poate dura pe termen lung daca starea sanatatii este precara. Frumusetea tine mai mult de interior, atit de starea psihica cit si de starea de sanatate a intregului organism.
Semnele externe nu fac decit sa ne atraga atentia ca exista un dezechilibru intern
Problemele de frumusete cu care ne confruntam - ridurile, acneea, parul uscat sau prea gras, unghiile farimicioase sau celulita sint doar niste semnale de alarma care vor sa ne atraga atentia asupra unor dezechilibre de sanatate a corpului nostru. Conform specialistilor, daca veti fi atenti sa remediati aceste dezechilibre, in mod cert va veti simti si veti arata mult mai bine.
Bunele noastre intentii nu sint intotdeauna cele mai bune
Multi dintre noi fac eforturi sa-si pastreze starea de sanatate: incercam sa mincam mai putin gras, sa evitam sa consumam multa carne si sa ne protejam pielea cu lotiuni si creme. Specialistii ne spun insa ca uneori intentiile noastre de prevenire a neplacerilor batrinetii sint gresite. Spre exemplu nu ar trebui folosim zilnic cremele de protectie solara, deoarece in felul acesta nu mai permitem absorbtia de catre corpul nostru a razelor ultraviolete atit de necesare in sintetizarea vitaminei D.
Tot specialistii ne spun ca, in general, cresterea in greutate este asociata cu consumul mare de carbohidrati fara grasime, mai curind decit de prea multa grasime.
Toate acestea pot contrazice tot ce s-a stiut pina acum, dar cercetarile ne demonstreaza totusi ca grasimea poate deveni aliata noastra in lupta contra kilogramelor.
Hidratarea tenului se obtine cu ajutorul uleiului de in, masline sau susan
Acizii grasi esentiali sint necesari corpului in lupta contra diverselor boli cum sint: artrita, ulcerul, migrenele si cancerul. Ei pot ajuta la obtinerea unui raspuns bun din partea sistemului imunitar si cardiovascular, avind, de asemenea, un rol important in metabolismul grasimilor si eliberarea energiei necesare vietii.
Uleiurile, inclusiv cele de in, ciubotica cucului, masline si susan pot servi ca stabilizator al zaharului din singe si ajuta la hidratarea tenului, asigurindu-i prospetimea si stralucirea.
Programele de detoxifiere va ajuta sa va mentineti sanatatea si tineretea
Pastrarea frumusetii se poate obtine daca avem grija de organismul nostru sa fie sanatos si curat, eliberat de toxine.
Atunci cind va ginditi la detoxifierea si curatarea organismului dumneavoastra probabil ca sperati ca acest lucru sa se petreaca repede. Nu va speriati, dar ea nu se realizeaza cit ai bate din palme, exista programe de detoxifiere realizate in functie de gradul de intoxicare al organismului, organizate pe sezoane.
In acest sens se recomanda in primul rind consumul de apa plata, cel putin 1,5 litri pe zi si al alimentelor fara grasime, in special legume, fructe si multe cereale.
Primavara este anotimpul ideal pentru detoxifiere
In aceasta perioada este bine sa acordati mai multa atentie hranirii rinichilor si glandelor suprarenale, sa completati lipsa de vitamine si sa nu neglijati odihna si relaxarea.
Beti zilnic cel putin doua cesti de ceai de urzici sau de ghimbir. Foarte bun detoxifiant este otetul de mere, iar daca aveti probleme de constipatie puteti bea dimineata, pe stomacul gol, o cana de zeama de varza.
Exercitiile fizice sint un mijloc minunat de curatare a organismului de toxine, asa ca daca nu faceti in mod organizat un sport, macar incercati sa va bucurati de zilele frumoase ale inceputului de primavara facind plimbari in natura, respirind aerul proaspat, dezmortindu-va dupa hibernarea din timpul iernii.
Vitaminele si mineralele in sprijinul frumusetii
Vitamina C are un rol important in sinteza colagenului si participa la procesele de respiratie celulara, fiind responsabila cu eliberarea energiei. Carenta de vitamina C face sa fie produs un tip prost de colagen din punct de vedere calitativ, avind drept consecinte intirziere în cicatrizarea plagilor, cicatrice mai putin rezistente si hemoragii gingivale. Tot datorita unei carente a acestei vitamine apar astenia de primavara si scaderea rezistentei la bolile infectioase.
Sursele naturale de vitamina C sint macesele, patrunjelul, citricele, merele, salata, spanacul, urzicile.
Atentie, excesul de vitamina C duce la litiaza urinara.
Complexul vitaminelor B
Carenta de vitamina B poate duce la simptome neplacute cum sint: aparitia leziunilor tegumentare (eczeme, descuamari, singerari), dermatita seboreica - cruste usor galbui ce apar în zona mediana a fetei (intre sprincene, pe aripile nasului si barbie). Pentru a reduce acest deficit este bine sa consumati cereale, produse lactate si oua.
Vitamina E este responsabila cu sustinerea muschilor faciali, hidrateaza pielea, iar in caz de carenta duce la aparitia petelor pe suprafata pielii. Surse bogate de vitamina E sint cerealele, mazarea, fasolea si produsele lactate.
Zincul este, de asemenea, foarte important in pastrarea sanatatii parului.
Vitamina A contribuie la mentinerea structurii normale a celulelor pielii, iar un deficit al acestei vitamine poate duce la uscarea pielii, descuamarea si craparea ei, favorizind aparitia infectiilor. Vitamina A se gaseste in ficat, galbenusul de ou, grasimile laptelui, in fructele si legumele cu pulpa galbena, portocalie sau rosie (morcovi, tomate, ardei gras, mere, gutui etc).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE