background img

Articole noi

Sfaturi taranesti

Sfaturi taranesti extrase dintr-un almanah popular
- Laptele nu se mai acreste vara, daca arunci in el, cum l-ai muls, o crenguta de busuioc.
- Scroafele nu-si mai mananca purceii, daca procedezi in felul urmator: iei un fier inrosit in foc si torni peste el otet. Cu aburul ce iese afumi purceii vreo cateva zile dupa fatare.
- Pomii vor fi scapati de furnici, daca torni pe locurile pe unde umbla, apa in care s-a topit sapun.
- Gainile se vor oua toata iarna, daca le dai sa manance turta facuta din tarate de grau, ulei si faina de ghinda, amestecate cu apa calda.


Sfaturi de sanatate
- Alifie pentru rani - se amesteca 10 g de ceara curata cu ulei de in si seu de vita. Cu aceasta alifie te ungi in fiecare seara pe rana bine dezinfectata.
- Impotriva taieturilor - daca te-ai taiat sau daca iti curge sange din nas, presara praf de piatra acra (alaun de potasiu) sau trage-l pe nas. E doctorie ieftina, neprimejdioasa si buna.
- Ce dau legumele sanatatii: Oamenii slabi sa manance cat mai mult spanac. El contine fier si are insusirea de a curati trupul. Patlagelele contin pucioasa (sulf) si sunt indicate pentru cei bolnavi de ficat. Ceapa e buna pentru cei care au stomacul slab. Morcovii aduc pofta de mancare, iar usturoiul curata sangele.
- Cand inghititi un ban: De obicei, copiii care se joaca cu nasturi sau bani in gura, ii mai scapa pe gat. Dati-le numaidecat untdelemn, ca sa-i faceti sa alunece in stomac.
- Otravire cu ciuperci: Ca sa verse otrava afara, dati-i accidentatului apa cu sapun. In nici un caz sa nu ia purgative. La picioare se pune o sticla cu apa calda. Apoi se inghit din ora in ora pana la 10 bucati de zahar (remediul este valabil pana la venirea doctorului).
POPI FELICIA - loc. Sambateni nr. 487, jud. Arad, cod 2899

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE