background img

Articole noi

Tratamentul naturist al rinitelor

Tratamentul naturist al rinitelor

Rinita este inflamarea mucoasei nazale. Aceasta este cea mai raspindita boala a cailor respiratorii, care apare ca reactie a organismului la racirea mediului ambiant, in urma patrunderii unor germeni patogeni sau ca reactie la praf si substante chimice.
Guturaiul reprezinta semnul local specific al unui catar al cailor respiratorii.
Pe linga remediile cunoscute - picaturi, bai de picioare cu apa calda si sare, miere si ceai fierbinte (de preferat de tei) - exista o serie de alte leacuri eficiente.
Chiar de la primele semne de aparitie a rinitei (guturaiului), daca nu apare febra, trebuie sa se bea 100 ml apa in care se picura cu o pipeta 5 picaturi de tinctura de iod.
La fel, chiar in faza incipienta a guturaiului, se maninca un catel de usturoi.
Se pun in fiecare nara cite una-doua picaturi de zeama de lamiie.
Din 30 in 30 de minute se inhaleaza pe rind cu fiecare nara solutie de amoniac.
Inhalatiile in caz de guturai se fac cu infuzie de musetel astfel:
Intr-un castronas se pune musetel (flori uscate), peste care se toarna apa clocotita. Bolnavul se acopera cu un prosop si inspira vaporii de musetel timp de 10-15 minute.
Se piseaza unul-doi catei de usturoi, se pun pe tampoane de vata si se introduc in nari. Pentru ca usturimea sa nu fie prea puternica se ung in interior cu vaselina si apoi se introduc tampoanele cu usturoi.
Se pun zilnic in fiecare nara cite 3-5 picaturi de suc proaspat din frunze de kalanchoe sau se ung narile la interior cu sucul acestei plante - de doua-trei ori pe zi.
In fiecare zi se incalta sosete curate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE