background img

Articole noi

10 strategii pentru reusita unei diete

10 strategii pentru reusita unei diete
1. Foamea poate fi diminuata cu ajutorul sucurilor. Sucul de la o lamiie amestecat cu un pahar de apa este ideal inainte de masa. Iti va diminua senzatia de foame si nu vei mai avea tendinta sa maninci peste masura. Dar sucurile nu trebuie sa aiba zahar. Eventual, poti apel la un inlocuitor pentru zahar, care contine mai putine calorii.
2. Gindeste-te adesea la felul in care ti-ai dori sa arati. Incearca sa te imaginezi supla si acest lucru te va ajuta sa tii dieta pina la capat. Inainte de a te culca, gindeste-te la felul in care vei arata dupa ce vei slabi.
3. Nu face cumparaturi cind esti infometata. Vei fi tentata sa cumperi multa mincare care are multe calorii. In schimb, daca planifici din timp ce ar trebui sa maninci, nu vei fi tentata sa cumperi in plus si vei alege alimentele care nu te ingrasa.
4. Maninca incet. Te vei satura mai repede si astfel vei ajuta digestia. Alimentele mestecate indelung se imbiba cu mai multa saliva, dind sentimentul de satietate si usurind digestia. Daca vei face astfel, la un moment dat vei observa ca te-ai saturat inainte sa fi terminat mincarea din farfurie.
5. Gateste cu o zi inainte. Astfel vei putea respecta mincarurile indicate in dieta. Cind te vei intoarce acasa infometata, vei putea sa te asezi la masa imediat si vei evita sa maninci tot ce-ti pica in mina.
6. Ridicate de la masa ininte sa termini totul din farfurie. In acest mod vei observa ca de fapt te-ai saturat. Ca sa ai pe deplin acest sentiment, bea un pahar cu apa.
7. Nu minca gustari hipercalorice. Chiar daca ti-e foame si esti tentata sa gusti alune, biscuiti, prajituri, inghetata, bea mai intii un pahar cu apa, apoi maninca ceva mai sanatos: un mar, o banana, un iaurt degresat.
8. Nu te culca dupa masa. Din contra, fa miscare. Plimba-te sau gaseste-ti de lucru prin casa. Astfel digestia se va face mai usor.
9. Bea cel putin un litru si jumatate de apa (de preferat cea plata). Apa te va ajuta sa scapi de toxinele din corp si sa mentii frumusetea pielii.
10. Fa multa miscare. Renunta la serviciile liftului, nu lua autobuzul chiar din fata casei, ci mergi pe jos o statie. Fa gimnastica in timp ce gatesti si daca ai timp mergi la o sala de fitness.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE