despre sanatate
·
diabet
·
DIABETUL ZAHARAT
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Diabetul zaharat
Diabetul zaharat
Prezintă următoarele simptome principale: urinare în cantitate mare, 2-5 litri în 24 de ore; sete exagerată (polidipsie); consumul exagerat de alimente (polifagie); slăbire accentuată.
Tratamentul acestei boli este în primul rând medicamentos. Câteva remedii naturale pot completa arsenalul terapeutic al medicului specialist.
Cum regimul alimentar este tot atât de important ca şi medicamentele antidiabetice, vom reaminti care sunt alimentele indicate dar şi pe cele interzise în această boală.
Regim alimentar
Un adult sănătos are nevoie zilnic de 70-90g proteine (din carte 55% să fie de origine animală), 80-100g grăsimi şi de cel puţin 120g glucide, pe lângă vitamine şi săruri minerale.
Bolnavul de diabet zaharat poate tolera 150g de glucide pe zi pe care le poate procura din următoarele alimente, al căror conţinut în glucide îl vom menţiona alături, 100g aliment / cantitatea de glucide conţinută (in grame): afine-4, alune-10, brânză de vaci-10, cartofi-20, căpşuni-10, coacăze negre-10, făină de grâu-75, mere domneşti-10, migdale-16, morcovi-8, mure-15, nuci-10, orez, griş crud-75, paste făinoase crude-75, piersici-15, pâine albă-50, portocale-10, roşii-4, smântână-4, vişine-15, zmeură-15.
Bolnavul de diabet poate consuma orice aliment menţionat cu condiţia ca totalul glucidelor să nu depăşească 150g pe zi. Deci, de exemplu poate consuma într-o zi 100g pâine (50g glucide); 500ml lapte (20g glucide); 100g cartofi (20g glucide); 100g alune(10g glucide); 300g fructe(30g glucide); 500g brânză de vaci (20g glucide).
Alimente interzise:
smochine, stafide, prăjituri, dulciuri, vin roşu, îngheţată, prune, must, băuturi alcoolice.
Regimul alimentar va fi întocmit de medic, care ţine seama de bolile asociate, cât şi de vârsta, profesia şi locul de muncă al bolnavului.
Remedii pentru scăderea glicemiei
infuzie de afine (o lingură de frunze la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de dud (1-2 linguri la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de nuc (o lingură la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de anghinare (o linguriţă la o cană de apă), intern, 2-3 căni pe zi; timp de o lună apoi pauză o lună, cu reluarea curei cu alte preparate.
infuzie de urzici (50g la 1L de apă), intern, 2 căni pe zi;
decoct de păstăi de fasole verde (o lingură la o cană de apă), intern, 3 căni pe zi.
Preparatele vor fi îndulcite cu zaharină.
Alte remedii
duşuri reci sau alternante (20-400C), de câteva ori pe săptămână;
mers pe jos, mers pe bicicletă, jogging, sporturi (cu avizul medicului);
balneoclimatoterapie: Olăneşti, Borsec, Călimăneşti, Căciulata, Sângeorz, Slănic Moldova, Tinca; diabetul zaharat cu complicaţii grave sau dependent de doze mari de insulină este contraindicat pentru un astfel de tratament.
Prezintă următoarele simptome principale: urinare în cantitate mare, 2-5 litri în 24 de ore; sete exagerată (polidipsie); consumul exagerat de alimente (polifagie); slăbire accentuată.
Tratamentul acestei boli este în primul rând medicamentos. Câteva remedii naturale pot completa arsenalul terapeutic al medicului specialist.
Cum regimul alimentar este tot atât de important ca şi medicamentele antidiabetice, vom reaminti care sunt alimentele indicate dar şi pe cele interzise în această boală.
Regim alimentar
Un adult sănătos are nevoie zilnic de 70-90g proteine (din carte 55% să fie de origine animală), 80-100g grăsimi şi de cel puţin 120g glucide, pe lângă vitamine şi săruri minerale.
Bolnavul de diabet zaharat poate tolera 150g de glucide pe zi pe care le poate procura din următoarele alimente, al căror conţinut în glucide îl vom menţiona alături, 100g aliment / cantitatea de glucide conţinută (in grame): afine-4, alune-10, brânză de vaci-10, cartofi-20, căpşuni-10, coacăze negre-10, făină de grâu-75, mere domneşti-10, migdale-16, morcovi-8, mure-15, nuci-10, orez, griş crud-75, paste făinoase crude-75, piersici-15, pâine albă-50, portocale-10, roşii-4, smântână-4, vişine-15, zmeură-15.
Bolnavul de diabet poate consuma orice aliment menţionat cu condiţia ca totalul glucidelor să nu depăşească 150g pe zi. Deci, de exemplu poate consuma într-o zi 100g pâine (50g glucide); 500ml lapte (20g glucide); 100g cartofi (20g glucide); 100g alune(10g glucide); 300g fructe(30g glucide); 500g brânză de vaci (20g glucide).
Alimente interzise:
smochine, stafide, prăjituri, dulciuri, vin roşu, îngheţată, prune, must, băuturi alcoolice.
Regimul alimentar va fi întocmit de medic, care ţine seama de bolile asociate, cât şi de vârsta, profesia şi locul de muncă al bolnavului.
Remedii pentru scăderea glicemiei
infuzie de afine (o lingură de frunze la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de dud (1-2 linguri la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de nuc (o lingură la o cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de frunze de anghinare (o linguriţă la o cană de apă), intern, 2-3 căni pe zi; timp de o lună apoi pauză o lună, cu reluarea curei cu alte preparate.
infuzie de urzici (50g la 1L de apă), intern, 2 căni pe zi;
decoct de păstăi de fasole verde (o lingură la o cană de apă), intern, 3 căni pe zi.
Preparatele vor fi îndulcite cu zaharină.
Alte remedii
duşuri reci sau alternante (20-400C), de câteva ori pe săptămână;
mers pe jos, mers pe bicicletă, jogging, sporturi (cu avizul medicului);
balneoclimatoterapie: Olăneşti, Borsec, Călimăneşti, Căciulata, Sângeorz, Slănic Moldova, Tinca; diabetul zaharat cu complicaţii grave sau dependent de doze mari de insulină este contraindicat pentru un astfel de tratament.
0 comments :
Trimiteți un comentariu