despre sanatate
·
Gastrita
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Gastrita
Gastrita
Inflamaţia mucoasei stomacului poate fi acută sau cronică
Gastrita acută
Cauze: consum de alimente alterate sau contaminate cu microbi, ingerare de băuturi alcoolice concentrate, medicamente (aspirină, sulfamide, antibiotice), substanţe toxice etc. Bolnavii acuză dureri în capul pieptului, greaţă vărsături etc.
Remedii
repaus la pat şi suprimarea factorilor amintiţi;
în primele 24 de ore: ceaiuri călduţe (de mentă), supe de zarzavat strecurate (2-3 litri în 24 de ore), apoi, în următoarele zile se introduc progresiv următoarele alimente: supe de griş, de orez, paste făinoase, biscuiţi, pâine albă prăjită, piure de cartofi, de legume; alimentaţia normală va fi reluată după 5-7 zile.
Gastrita cronică
Cauze: tratamentul incorect al gastritei acute, consumul de alimente iritante sau condimentate, de mâncăruri fierbinţi, mese la ore neregulate, mestecatul insuficient al alimentelor în gură, consumul de băuturi alcoolice, fumatul, unele medicamente (salicilaţi, fenilbutazona), substanţe toxice. Bolnavii acuză arsuri în capul pieptului, greaţă, poftă de mâncare capricioasă etc.
De reţinut!
Gastrita cronică poate fi asociată ulcerului sau cancerului de stomac.
Remedii
Pentru gastrita cronică hipoacidă sau anacidă:
alimente permise: brânză de vaci, unt proaspăt, untdelemn crud, sosuri de roşii, paste făinoase, pâine prăjită, piure de cartofi, fulgi de ovăz, legume fierte (spanac, urzici, dovlecei, conopidă, morcovi), mere, pere, caise, prune etc.
alimente interzise: pâine neagră sau proaspătă, lapte simplu, cartofi prăjiţi, zarzavaturi crude şi bogate în celuloză, fructe crude, mezeluri, conserve de carne, carne de porc, de oaie, de raţă, peşte gras, slănină, marmeladă, hrean. Muştar, ceapă, murături etc.
Pentru gastrita cronică incipientă:
infuzie de flori de salcâm (2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de rădăcină de tătăneasă (1-2 linguri la 1 cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de sunătoare (1-2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, o jumătate de cană între mese.
Inflamaţia mucoasei stomacului poate fi acută sau cronică
Gastrita acută
Cauze: consum de alimente alterate sau contaminate cu microbi, ingerare de băuturi alcoolice concentrate, medicamente (aspirină, sulfamide, antibiotice), substanţe toxice etc. Bolnavii acuză dureri în capul pieptului, greaţă vărsături etc.
Remedii
repaus la pat şi suprimarea factorilor amintiţi;
în primele 24 de ore: ceaiuri călduţe (de mentă), supe de zarzavat strecurate (2-3 litri în 24 de ore), apoi, în următoarele zile se introduc progresiv următoarele alimente: supe de griş, de orez, paste făinoase, biscuiţi, pâine albă prăjită, piure de cartofi, de legume; alimentaţia normală va fi reluată după 5-7 zile.
Gastrita cronică
Cauze: tratamentul incorect al gastritei acute, consumul de alimente iritante sau condimentate, de mâncăruri fierbinţi, mese la ore neregulate, mestecatul insuficient al alimentelor în gură, consumul de băuturi alcoolice, fumatul, unele medicamente (salicilaţi, fenilbutazona), substanţe toxice. Bolnavii acuză arsuri în capul pieptului, greaţă, poftă de mâncare capricioasă etc.
De reţinut!
Gastrita cronică poate fi asociată ulcerului sau cancerului de stomac.
Remedii
Pentru gastrita cronică hipoacidă sau anacidă:
alimente permise: brânză de vaci, unt proaspăt, untdelemn crud, sosuri de roşii, paste făinoase, pâine prăjită, piure de cartofi, fulgi de ovăz, legume fierte (spanac, urzici, dovlecei, conopidă, morcovi), mere, pere, caise, prune etc.
alimente interzise: pâine neagră sau proaspătă, lapte simplu, cartofi prăjiţi, zarzavaturi crude şi bogate în celuloză, fructe crude, mezeluri, conserve de carne, carne de porc, de oaie, de raţă, peşte gras, slănină, marmeladă, hrean. Muştar, ceapă, murături etc.
Pentru gastrita cronică incipientă:
infuzie de flori de salcâm (2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de rădăcină de tătăneasă (1-2 linguri la 1 cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
infuzie de sunătoare (1-2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, o jumătate de cană între mese.
0 comments :
Trimiteți un comentariu