background img

Articole noi

Gastrita

Gastrita

Inflamaţia mucoasei stomacului poate fi acută sau cronică

Gastrita acută
Cauze: consum de alimente alterate sau contaminate cu microbi, ingerare de băuturi alcoolice concentrate, medicamente (aspirină, sulfamide, antibiotice), substanţe toxice etc. Bolnavii acuză dureri în capul pieptului, greaţă vărsături etc.
Remedii
 repaus la pat şi suprimarea factorilor amintiţi;
 în primele 24 de ore: ceaiuri călduţe (de mentă), supe de zarzavat strecurate (2-3 litri în 24 de ore), apoi, în următoarele zile se introduc progresiv următoarele alimente: supe de griş, de orez, paste făinoase, biscuiţi, pâine albă prăjită, piure de cartofi, de legume; alimentaţia normală va fi reluată după 5-7 zile.

Gastrita cronică
Cauze: tratamentul incorect al gastritei acute, consumul de alimente iritante sau condimentate, de mâncăruri fierbinţi, mese la ore neregulate, mestecatul insuficient al alimentelor în gură, consumul de băuturi alcoolice, fumatul, unele medicamente (salicilaţi, fenilbutazona), substanţe toxice. Bolnavii acuză arsuri în capul pieptului, greaţă, poftă de mâncare capricioasă etc.
De reţinut!
Gastrita cronică poate fi asociată ulcerului sau cancerului de stomac.

Remedii
Pentru gastrita cronică hipoacidă sau anacidă:
 alimente permise: brânză de vaci, unt proaspăt, untdelemn crud, sosuri de roşii, paste făinoase, pâine prăjită, piure de cartofi, fulgi de ovăz, legume fierte (spanac, urzici, dovlecei, conopidă, morcovi), mere, pere, caise, prune etc.
 alimente interzise: pâine neagră sau proaspătă, lapte simplu, cartofi prăjiţi, zarzavaturi crude şi bogate în celuloză, fructe crude, mezeluri, conserve de carne, carne de porc, de oaie, de raţă, peşte gras, slănină, marmeladă, hrean. Muştar, ceapă, murături etc.
Pentru gastrita cronică incipientă:
 infuzie de flori de salcâm (2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
 infuzie de rădăcină de tătăneasă (1-2 linguri la 1 cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
 infuzie de sunătoare (1-2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, o jumătate de cană între mese.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE