despre sanatate
·
Hipertensiunea arterială
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială
Când după măsurători repetate, la un adult se constată o presiune maximă peste 140mm Hg şi cea minimă peste 90mm Hg, se poate vorbi că respectivul este bolnav de hipertensiune arterială. Trebuie ştiut că după vârsta de 60 de ani tensiunea creşte peste cifrele menţionate dar nu cu mult. În acest caz nu se poate vorbi despre hipertensiune, întrucât fenomenul respectiv este consecinţe reducerii elasticităţii arterei aorte şi procesului de arterioscleroză specific vârstei înaintate.
Hipertensiunea arterială poate fi: moderată (150/95 - 170/100); medie (175/105 - 195/110) şi severă (peste 200/120).
În 90% dintre cazuri hipertensiunea nu are o cauză precisă. Este aşa-numita hipertensiune esenţială. Restul de 10% au cauze diferite: renale, endocrine, cardiovasculare. Pe lângă tratamentul medicului, hipertensiunea arterială poate beneficia şi de medicina naturistă.
Remedii
• infuzie de talpa gâştei (3 linguri la o cană de apă), intern, 3-5 linguri pe zi;
• infuzie de păducel (o linguriţă dintr-un amestec de flori, frunze şi fructe la o cană de apă), intern, întreaga cantitate se bea într-o zi;
• alimente-medicament: usturoi (60g macerat timp de 8 zile în 100ml alcool 900); 15 picături din acest preparat, puse în apă îndulcită sau lapte, dimineaţa, pe nemâncate; decoct de secară (30g la 1 litru de apă), intern, 1-2 căni pe zi;
• alimente permise: lapte, cafea de orz, pâine fără sare, fructe, legume, cereale (orz, secară), grăsimi vegetale, albuş de ou, ouă de prepeliţă etc. Condimentele permise sunt: usturoiul, pătrunjelul, oţetul; cantitatea de sare, va fi stabilită de medic, ca de altfel şi regimul alimentar, în funcţie de eventuale boli asociate: diabet zaharat, gută, obezitate etc.;
• alimente interzise: pâine cu sare, grăsimi animale, organe (ficat, rinichi, inimă creier), carne grasă, conserve, brânzeturi grase şi sărate, gălbenuş de ou, grăsimi prăjite, ape minerale bogate în sodiu, murături etc.
Recomandări utile pentru descendenţii de hipertensiune arterială:
limitarea consumului de sare;
evitarea stresurilor şi a sporturilor de performanţă;
suprimarea alcoolului;
combaterea obezităţii;
mers pe jos, gimnastică;
respectarea programului de muncă şi odihnă în mod riguros;
control medical periodic;
Plante hipotensoare: usturoi, măceş, turiţă mare (frunze şi flori), traista ciobanului (planta întreagă), coacăze negre (frunze şi fructe), cicoare (frunze şi rădăcini), măslin (frunze), soia (seminţe fermentate), tei etc.
Când după măsurători repetate, la un adult se constată o presiune maximă peste 140mm Hg şi cea minimă peste 90mm Hg, se poate vorbi că respectivul este bolnav de hipertensiune arterială. Trebuie ştiut că după vârsta de 60 de ani tensiunea creşte peste cifrele menţionate dar nu cu mult. În acest caz nu se poate vorbi despre hipertensiune, întrucât fenomenul respectiv este consecinţe reducerii elasticităţii arterei aorte şi procesului de arterioscleroză specific vârstei înaintate.
Hipertensiunea arterială poate fi: moderată (150/95 - 170/100); medie (175/105 - 195/110) şi severă (peste 200/120).
În 90% dintre cazuri hipertensiunea nu are o cauză precisă. Este aşa-numita hipertensiune esenţială. Restul de 10% au cauze diferite: renale, endocrine, cardiovasculare. Pe lângă tratamentul medicului, hipertensiunea arterială poate beneficia şi de medicina naturistă.
Remedii
• infuzie de talpa gâştei (3 linguri la o cană de apă), intern, 3-5 linguri pe zi;
• infuzie de păducel (o linguriţă dintr-un amestec de flori, frunze şi fructe la o cană de apă), intern, întreaga cantitate se bea într-o zi;
• alimente-medicament: usturoi (60g macerat timp de 8 zile în 100ml alcool 900); 15 picături din acest preparat, puse în apă îndulcită sau lapte, dimineaţa, pe nemâncate; decoct de secară (30g la 1 litru de apă), intern, 1-2 căni pe zi;
• alimente permise: lapte, cafea de orz, pâine fără sare, fructe, legume, cereale (orz, secară), grăsimi vegetale, albuş de ou, ouă de prepeliţă etc. Condimentele permise sunt: usturoiul, pătrunjelul, oţetul; cantitatea de sare, va fi stabilită de medic, ca de altfel şi regimul alimentar, în funcţie de eventuale boli asociate: diabet zaharat, gută, obezitate etc.;
• alimente interzise: pâine cu sare, grăsimi animale, organe (ficat, rinichi, inimă creier), carne grasă, conserve, brânzeturi grase şi sărate, gălbenuş de ou, grăsimi prăjite, ape minerale bogate în sodiu, murături etc.
Recomandări utile pentru descendenţii de hipertensiune arterială:
limitarea consumului de sare;
evitarea stresurilor şi a sporturilor de performanţă;
suprimarea alcoolului;
combaterea obezităţii;
mers pe jos, gimnastică;
respectarea programului de muncă şi odihnă în mod riguros;
control medical periodic;
Plante hipotensoare: usturoi, măceş, turiţă mare (frunze şi flori), traista ciobanului (planta întreagă), coacăze negre (frunze şi fructe), cicoare (frunze şi rădăcini), măslin (frunze), soia (seminţe fermentate), tei etc.
0 comments :
Trimiteți un comentariu