background img

Articole noi

Slãbiţi cu ajutorul enzimelor

Slãbiţi cu ajutorul enzimelor

Este titlul unei cãrţi apãrute în SUA şi este una dintre cele mai bine vândute cãrţi din lume. Autoarea ei, dieteticiana Marylyn Diamond, a alcãtuit un program complex de slãbit, din care am extras câteva indicaţii alimentare.
Micul dejun
Regimul trebuie sã conţinã elemente nutritive şi tonice care sã stimuleze activitatea cerebralã. Alege una din variante:
1. Amestecã o canã de brânzã de vaci cu o legãturã de pãtrunjel şi usturoi şi mãnâncã-l fãrã pâine. Apoi bea o ceaşcã de ceai de plante cu multã lãmâie. Completeazã-ţi micul dejun cu 3 fructe diferite, care conţin o cantitate mai mare de vitamina C.
2. Preparã-ţi un tonic natural dintr-o jumãtate de bananã, o jumãtate de mãr, 100 ml suc de portocale, stafide şi mãnâncã-l împreunã cu câteva nuci. La sfârşit, consumã un grepfrut.
Între mese
Opteazã pentru:
1. Un mãr sau o parã.
2. Un pahar de suc de legume.
Prânzul
Meniul trebuie sã conţinã albuminã asociatã cu salatã de cruditãţi. Porţia idealã de carne pentru masa de prânz propusã de autoare este de 110 g.
Opteazã pentru carne albã sau pentru peşte. Cel mai bine este s-o prepari într-o tigaie specialã, fãrã grãsime, sau la grãtar. Poţi înlocui carnea cu un iaurt sau cu un ou. Preparã salata dintr-o legumã cu frunze (varzã, salatã verde), o leguminoasã şi o legumã tip fruct (roşie, castravete, ardei).
Între mese
Bea un pahar de ceai verde cu 2-3 biscuiţi dietetici.
Cina
Trebuie sã consumi hidraţi de carbon asociaţi cu legume.
Poţi opta pentru: piure de cartofi, orez (50 g), paste fãinoase (50 g) sau supã de zarzavat cu pâine integralã, pe care le poţi mânca cu diverse legume, fie crude (sub forma unei salate), fie cãlite în unt.
Înainte de culcare
Mãnâncã întotdeauna o bananã. Acest fruct conţine substanţe care favorizeazã somnul.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE