background img

Articole noi

VASCUL si SPANZUL

Victoria plantelor in lupta cu cancerul: VASCUL si SPANZUL

Capacitatea metodelor naturiste de a stopa bolile canceroase e confirmata de tot mai multi medici, terapeuti si fosti bolnavi care s-au vindecat.
In fruntea listei plantelor anti-cancerigene se afla VASCUL si SPANZUL, prezentate pe larg in paginile revistei si asupra carora revenim cu noi relatari
"In 40% din cazuri, dupa tratamentul cu vasc (Isorel), nu se mai poate vorbi de boli canceroase"
In urma cu cativa ani, scriam despre doctorul EDUARD TOGOREANU, primul medic roman care a folosit in terapia cancerului un medicament pe baza de vasc: ISOREL. Revenim la Campina, pentru a afla noutati legate de acest tratament
- Ce mai faceti, domnule doctor?
- Continuu sa ma lupt cu cancerul, aplicand - dupa cum stiti - terapia cu ISOREL.
- Si-a confirmat efectele benefice tratamentul cu acest medicament?
- Am constatat statistic faptul ca, la tratamentul cu Isorel, supravietuirea este cam de 40%, fata de alte terapii; ma refer, in general, la bolnavii care s-au operat. In mod ciudat, supravietuirea scade la pacientii care folosesc tratamente citostatice. Supravietuirea este caracterizata fie prin incetinirea procesului tumoral, fie prin retrocedarea metastazelor. La unii pacienti, dupa un timp de tratament cu Isorel, nu se mai poate vorbi despre existenta bolii canceroase, ci doar despre reminiscentele ei sub forma de cicatrice.
- In ce consta, de fapt, tratamentul?
- In injectarea subcutanata a produsului. Eu am ramas la vechile principii ca trebuie "modelat" medicamentul, in functie de "interesele" pacientului, deci in functie de specificul fiecaruia. Lucrez cu doze extraordinar de scazute, in concordanta cu cele utilizate de firmele specializate din Germania si Elvetia.
- Exista efecte secundare?
- Pot aparea reactii secundare numai daca se greseste doza caracteristica fiecarui pacient in parte. Aceste reactii secundare pot consta, de exemplu, in inflamarea locului injectiei.
- Majoritatea bolnavilor se sperie de preturile percepute in diverse cabinete; care sunt preturile practicate de dv.?
- Costul terapiei este foarte ieftin: pana la 50.000 lei pe luna. In plata pe care o face pacientul, practic nici nu intra costul medicamentului in sine, pe care si eu il procur prin cumparare. La o doza de 1 miligram pe mililitru, pretul medicamentului in sine nu mai are nici o importanta, comparativ cu costul serului fiziologic utilizat pentru diluare, seringi etc. Injectiile se fac de trei ori pe saptamana.
- Cat timp dureaza un tratament?
- Ne dam seama daca organismul raspunde pozitiv cam dupa a cincea injectie. Dupa aceasta perioada, incep sa apara fenomenele clinice favorabile: imbunatatirea calitatii somnului, aparitia sau reaparitia poftei de mancare. Pofta de mancare devine selectiva, iar bolnavul are pofta sa manance diverse alimente. Din aceasta cauza, eu am renuntat sa prescriu un regim alimentar strict pe durata tratamentului. In plus, fiecare bolnav isi poate aplica si o "terapie" complementara: mersul pe jos in aer liber, prin iarba... Mai este un aspect: eu pot da acasa pacientului preparatul pe baza de Isorel, deci nu este nevoie sa se deplaseze la mine pentru fiecare injectie. Trebuie sa vina la consult doar o data pe luna, pentru a vedea care este starea sanatatii sale. Tratamentul este obligatoriu cam trei-cinci ani. Pacientii care au depasit aceasta perioada, mai vin pentru o doza de tratament (de o luna de zile) cu Isorel, cam o data la sase luni, numai pentru a fi linistiti sufleteste ca nu va mai aparea boala.
- Cine mai aplica in Romania terapia cu Isorel?
- N-as putea spune ca Isorelul este foarte utilizat in reteaua oncologica, fiindca acest medicament nu a fost omologat ca apartinand seriei citostaticelor. Bolnavii care ajung la mine sunt trimisi de diversi colegi, chiar si din reteaua oncologica.
- Ce credeti ca ar mai trebui facut in lupta impotriva cancerului?
- Bolnavul care a fost diagnosticat cu cancer nu poate primi o vestea mai rea decat asta. De multe ori, acestor bolnavi, daca intra intr-un cabinet medical pentru o cu totul alta boala (pentru ca un bolnav de cancer poate suferi de orice alta boala), nu li se acorda atentia necesara; sunt considerati condamnati. Dar nu este adevarat! Eu am cunoscut o serie de pacienti care au murit din cu totul alte motive, nu de cancer. Fiecare bolnav trebuie ajutat la fel de mult, indiferent daca are sau nu cancer.
Si mai este un aspect social: mie mi se pare absurd ca un om care stie ca moare peste sase luni, de exemplu, sa primeasca un salariu impozabil sau sa fie obligat sa plateasca taxele catre stat (asigurari, impozite s.a.). Ar trebui ca toti bolnavii sa beneficieze de inlesniri fiscale - acest om are, mai mult decat oricand, nevoie de medicamente si de ajutor. Asa cum s-au creat facilitati pentru bolnavii de diabet, asa ar fi bine sa se creeze un sistem de protectie pentru bolnavii de cancer.
- In cazul cand cititorii nostri vor dori sa vi se adreseze, unde puteti fi contactat?
- Sunt adeptul unei relatii directe medic-pacient. De aceea, consider ca este cel mai potrivit sa va dau numarul meu de mobil: 092/70.73.06.
CLAUDIU IONESCU
"Efectul spanzului in vindecarea cancerului e clar"
In urma dezbaterii publicate in paginile revistei noastre, dl ing. IOAN GROZA din Arad - un bun specialist si cunoscator al plantelor - a acceptat sa practice, pe langa alte metode care l-au consacrat, si terapia cu spanz. Primele rezultate sunt de bun augur
In urma anchetei "Spanzul la masa verde", aparuta in nr. 349 al revistei "Formula AS", ne-au cautat peste 50 de persoane, cele mai multe cu cancer de san si uterin. Dintre aceste cazuri (toate luate sub observatie), doua mi se par deosebite, pentru ca demonstreaza clar efectul pozitiv al spanzului in vindecarea cancerului, dar - atentie! - numai sub supravegherea unor specialisti ce cunosc modul de actiune al acestei plante foarte toxice. Esential in tratamentul cu spanz este inceperea cu o doza mica de planta, pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu alcaloidul (substanta ce da toxicitatea plantei). Apoi, progresiv, se poate mari doza. Doua cazuri mi se par demne de semnalat. l Maica Mina (48 de ani) de la Manastirea "Sf. Cruce" din Oradea, era diagnosticata cu cancer ganglionar si tumora la cap, declansata acum un an, fiind imobilizata la pat. La mine a venit o alta maicuta, de la aceeasi manastire, pentru a-i lua preparatul cu spanz. In urma tratamentului, urmat timp de doua luni, maicuta se simte bine, iar neoplasmul ganglionar regreseaza. Tratamentul este de lunga durata, nu l-a intrerupt si speram sa se vindece complet. Organismul ei a suportat bine spanzul, nu i-a fost rau, desi - la recomandarea mea - a marit doza de planta administrata. Concomitent, a baut si ceaiurile prescrise de mine (obligeana, iarba rosie, tataneasa, troscot etc.), isi pune comprese cu Vitalizant Groza si - foarte important - mananca numai hrana vie (legume si fructe crude, nefierte si neprajite). Tratamentul cu spanz a fost urmatorul: se face infuzie din 3 mm radacina de spanz in 250 ml apa (se prepara astfel: apa se incalzeste pana la fierbere. Se adauga radacina, se dau 1-2 clocote, se ia ibricul de pe foc, se raceste, se strecoara si se tine in frigider). Atentie: ceaiul nu se bea rece, ci se tine la temperatura camerei, apoi se bea. In ziua 1: se ia o lingurita de ceai; ziua 2: doua lingurite de ceai, una inainte de pranz si una dupa pranz; ziua 3: trei lingurite, la un interval de 3-4 ore; ziua 4: patru lingurite, la un interval de 3-4 ore. Pauza patru zile. Am marit, apoi, doza la 1 cm de radacina de spanz. Se pregateste o infuzie la fel cu cea descrisa mai sus si se iau, timp de patru zile, cate patru lingurite cu ceai. Pauza patru zile. Se mareste doza la 2 cm radacina de spanz. Se face infuzie in 250 ml apa si se iau patru zile cate patru lingurite de ceai. Pauza patru zile. Am marit doza la 3 cm radacina de spanz. Se face infuzie in 250 ml apa; se iau patru zile cate patru lingurite. Pauza patru zile. In prezent, maicuta Mina continua tratamentul cu 3 cm infuzat in 250 ml apa, timp de patru zile cate patru lingurite, alternand cu pauze de cate patru zile. Urmarea: maicuta s-a ridicat din pat, umbla, lucreaza, ba si conduce masina...
Tot o maicuta, DOINA B. (52 de ani), era diagnosticata cu tumora la ovarul drept si eczema pe tot corpul. Acum doua luni, cand a venit la noi, avea dureri mari si o stare generala proasta. A urmat tratament cu spanz si cu Vitalizant Groza - pentru tumora, iar eczema s-a redus mult, tot datorita spanzului (nici eu nu credeam ca spanzul sa aiba efecte asa de bune in uz extern!). Dupa tratament, tumora a disparut. Poate nu intamplator vindecarea a evoluat asa de bine, fiindca si maicuta Doina mananca numai hrana vie.
Celor doua bolnave le-am mai recomandat: in 250 ml apa sa infuzeze o lingurita cu varf de spanz (radacina maruntita). Se raceste, se strecoara, se pune intr-o sticla pe care se scrie: SPANZ, OTRAVITOR! Nu se bea, ci se tamponeaza, prin trei-patru tamponari, in trei-patru locuri de pe corp, asociat cu ceaiul (preparat ca mai sus) de baut. Am constatat ca prin piele absorbtia este maxima, iar eficienta - foarte buna.
¥ Am observat ca la persoanele care facusera radio- si cobaltoterapie tratamentul dureaza mai mult.
¥ Semnul ca tratamentul cu spanz este eficace apare cand - la cateva momente dupa ingerarea ceaiului - locul bolnav se incalzeste.
¥ In cazul nodulilor la sani, al tumorilor si-al fibroamelor uterine, doctoritele de la cabinetul nostru recomanda si comprese cu vaselina cu galbenele (vaselina farmaceutica cu flori de galbenele), timp de o saptamana, comprese cu Vitalizant IG (nodulii dispar ca prin minune), irigatii cu ceaiuri etc.
¥ Recomand persoanelor care fac tratament cu spanz sa elimine carnea de porc, sa manance (putin si rar) doar carne de pasare ori vita si sa se bazeze pe cruditati sau macerate la rece din fructe si legume.
¥ Dozarea radacinii de spanz se face cu mare atentie, iar grosimea optima va fi cat o mina de pix.
Pentru informatii suplimentare, dl. ing. IOAN GROZA va sta personal la dispozitie zilnic, doar intre orele 9.30 - 10.00 si 16.00-17.00 (oricum, intre orele 9.00-17.00 veti gasi o persoana competenta pentru relatii) la firma S.C. "NATURA" - Arad, str. Lucian Blaga nr. 15 (langa Liceul Agricol), dar si la tel. 057/28.09.46.
RUXANDRA CONSTANTINESCU

Un comentariu : Leave Your Comments

  1. Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.Astept si alte comentarii despre acest subiect.

    RăspundețiȘtergere

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE