background img

Articole noi

Batista Bebelusului - impotriva problemelor cauzate

Batista Bebelusului - impotriva problemelor cauzate de ''muci''
Discutii pe aceasta tema

Continutul articolului:
Raceala si virozele sunt frecvente la bebelusi in acest anotimp. Una din cele mai mari probleme este ca bebelusul nu poate sa-si sufle nasul si trece un timp pana cand nou nascutul si bebelusul invata sa respire pe gura. Din aceasta cauza secretiile acumulate in nas ingreuneaza mult respiratia, produc indispozitii si pot deveni chiar si sursa altor complicatii daunatoare sanatatii: otite, sinuzite si imbolnavirea cailor respiratorii inferioare. Ei bine, impotriva acestor probleme - a aparut si in Romania un produs minune!







Mucozitatile - cauza multor nopti nedormite
Raceala si virozele sunt frecvente la bebelusi si copilasi in acest sezon. Una din cele mai mari probleme este ca bebelusul si copilasul inca nu pot sa-si sufle nasul si trece un timp pana cand nou nascutul si bebelusul invata sa respire pe gura. Din aceasta cauza secretiile acumulate in nas ingreuneaza mult respiratia, produc indispozitii si pot deveni chiar si sursa altor complicatii daunatoare sanatatii: otite, sinuzite si imbolnavirea cailor respiratorii inferioare.
Este deci importanta eliminarea sistematica a secretiei nazale si eliberarea cornetelor nazale. Acestui scop ii serveste in mod adecvat aspiratorul pentru aspirarea nasului – batista bebelusului, racordat la aspiratorul casnic. Desigur, consultatia medicala nu poate fi omisa : cauza scurgerilor purulente nazale indelungate trebuie sa fie stabilita de medic.
Aspitatia secretiei serveste ca si adjuvant al tratamentului prescris de medicul de specialitate la refacerea starii generale si a respiratiei, respectiv pentru prevenirea complicatiilor.
Utilizarea aspiratorului nazal Batista Bebelusului
Bebelusul sau copilul va fi fixat in pozitie sezanda.
Capul de aspiratie marcat cu A astupa complet nasul dintr-o parte. Instrumentul isi regleaza automat puterea de aspiratie !

Aspiratia trebuie continuata cu intreruperi de cateva secunde, pana cand secretia curge. Capul de aspiratie introdus in orificiul nazal poate fi miscat in sus, in jos si lateral.
Aspiratia poate fi repetata zilnic de mai multe ori pana la vindecarea gripei.
Modul de sterilizare
Se recomanda sterilizarea prin fierbere a capetelor de aspiratie marcate cu A.
Asamblare
capul de aspirare marcat cu “A” va fi introdus in partea marcata cu “B” .
Punem in functiune aspiratorul
Introducem partea marcata cu “C” in tubul flexibil al aspiratorului
Demontare:
Scoatem partea marcata cu C din aspiratorul inca in functiune, dupa care deconectam aspiratorul.
Important:
Dispozitivul este avizat de Ministerul Sanatatii din Romania



Intrebari si raspunsuri
Nu este prea drastica aceasta operatiune de aspirare cu ajutorul aspiratorului casnic ?
NU, pentru ca dispozitivul aspira cu ajutorul aspiratorului si nu cu puterea lui, reglandu-si automat puterea de aspirare ! Deoarece cu ajutorul aspiratorului putem sa obtinem un vacuum constant si continuu, putem aspira si mucozitatile situate mai adanc in cornetele nazale. Aspirarea dureaza max. 30 secunde.
Nu este neplacuta si dureroasa pentru copil aceasta operatiune ?
Dureroasa in nici un caz. Majoritatea copiilor refuza operatiunea de curatare a nasului, prin orice alte metode, asa ca aceasta operatiune nu este mai neplacuta decat altele.
Este mult mai neplacut insa cand secretiile acumulate in nas ingreuneaza respiratia, produc indispozitii si pot deveni chiar si sursa altor complicatii daunatoare sanatatii: otite, sinuzite si imbolnavirea cailor respiratorii inferioare
Putem folosi acest dispozitiv de curatare nazala prin vacuum si la nou nascuti ?
Daca bebelusul nu poate respira pe nas din cauza mucozitatilor este chiar necesara folosirea dispozitivului de curatare nazala prin vacuum, deoarece bebelusul nu stie sa respire pe gura si astfel nu o sa poata nici suge, nici dormi.
De cate ori putem folosi dispozitivul pentru curatare nazala prin vacuum ?
Ori de cate ori copilul “fornaie” sau ori de cate ori trebuie sa-si sufle nasul.
Are efecte secundare sau contraindicatii aceasta operatiune de aspirare nazala prin vacuum ?
Nu, asa cum nici suflatul nasului nu are contraindicatii sau reactii secundare.
Este neaparat nevoie sa folosim aspiratorul casnic?
Din caile nazale, cu o aspirare slaba, nu ies mucozitatile, pe cand folosind un vacuum continuu si constant cu o putere optima vom reusi extractia acestora cu succes. Aceasta putere de aspirare optima o vom putea obtine folosind dispozitivul pentru curatare nazala prin vacuum model ARIANNA. (batista bebelusului)
Nu se sperie copilul de acest dispozitiv?
Copiii se comporta diferit: unora le este teama la inceput, dar mai tarziu se obisnuiesc cu acesta iar altii vor dori sa il foloseasca singuri. Cel mai indicat este ca acest dispozitiv sa fie folosit numai in prezenta si sub observatia parintelui.
Este sterila aceasta operatiune ?
Aspiratorul casnic nu trebuie sa fie steril asa cum nici aspiratorul de saliva din cabinetele stomatologice nu este steril. Este suficient sa sterilizam prin fierbere capatul detasabil “A” al dispozitivului de aspirare care intra in contact cu nasul copilului, iar spalarea celeilalte parti a dispozitivului se face cu apa si detergent.
Aceste raspunsuri au fost date in colaborare cu doctori specialisti ORL.

Un comentariu : Leave Your Comments

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE