background img

Articole noi

Dureri de cap Afectiuni

Dureri de cap

Graul incoltit are capacitatea de a stimula extrem de puternic activitatea organismului . Dupa o saptamana sau doua de tratament cu grau incoltit, in multe boli se va constata o vizibila inbunatatire a starii fizice si o ameliorare a boli .
Cateva domenii in care s-au optinut rezultate : Caderea parului, intarirea vederii, vindecarea durerilor de cap, bronsitelor, tronboflebitelor, boli ale sangelui, boli ale stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi, arterite,cancer,etc.
Mod de folosire : 100 gr boabe de grau sanatoase se spala cu apa rece, apoi, boabele se pun intr-un vas de sticla sau ceramica si se lasa acoperite cu apa. Vasul se pune la loc cald si se acopera cu o foaie de hartie . Dupa 24 de ore, graul incolteste [ ies coltisori verzi de 1 mm ] si poate fi dat prin masina de tocat carne sau prin rasnita de cafea .Se amesteca cu lapte fiert in proportie de 1/1 .La acest terci, se adauga si miere de albine, dupa gust .Avand in vedere aportul caloric al graului, renuntati la paine si la alte produse de panificatie . Cantitatea de grau se imparte in trei portii pe zi . La fiecare 24 de ore trebuie pus alt grau la incoltit . Cura dureaza o luna .
Radacina de hrean
Pentru adulţi : 30 gr rădăcină de hrean rasă, pusă intr-un litru de vin. Amestecul se lasă la macerat 8-10 zile după care se strecoară. Se consuma 50 ml de vin înainte de masa.
Pentru copii : Hreanul se taie in rondele fine si se acoperă cu zahar. Din sucul format se administrează in fiecare zi câte o linguriţă.

Varza crudă : luaţi primele două frunze care învelesc căpăţâna şi care la gătit se aruncă, tăiaţi-le în fâşii egale, late cam de 6-8 cm, şi puneţi-le pe frunte în straturi, fixându-le cu un batic. Extrem de eficiente sunt şi inhalaţiile cu oţet de mere. Într-un lighean smălţuit puneţi oţet de mere şi apă în părţi egale. Aşezaţi vasul pe foc şi când încep să iasă vapori, puneţi capul deasupra, inhalând aburii.
Intern : migrena se combate cu ceaiuri parfumate din : mentă, levănţică, iasomie, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cana de apă. Se beau două ceşti pe zi.
Mărar :fierbeti 5-10 minute o lingurita de marar intr-o ceasca de lapte si beţi cât puteti de fierbinte.


Dureri de gat
Sirop de brad
Se culeg mugurii de brad [vârfurile tinere care în fiecare primăvară] nu se spală. Se culeg atâţi cât să umple un borcan de 5kg. Pe fundul borcanului se pune zahăr cam de două degete peste care se pun muguri de brad cam de trei degete, se apasă bine după care se pune iar zahăr şi se continuă până se umple borcanul. Ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Se leagă bine borcanul cu celofan şi capac după care se va îngropa în pământ la 30-40cm şi se va scoate atunci când se apropie îngheţul, aproape de iarnă. Cine nu are posibilitatea să-l îngroape trebuie să ţină borcanul într-o cămară răcoroasă şi întunecoasă. După ce se dezgroapă, dacă a mai rămas zahăr se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă bine şi se lasă la loc întunecos încă 2 săptămâni. Siropul obţinut se va pune în sticle cu dop de plută. Acest sirop combate durerile de gât şi previne gripa, fiind bun şi pentru astm.

Stari de nervozitate
Decoct de frunze de nuc : Aproximativ 300 gr frunze de nuc se fierb in circa 5 l de apa. Se strecoara si se toarna in apa de baie. Efectul este foarte rapid.
Se mai recomanda in : Oboseli, Palpitati, Dureri de cap, Neliniste, Ameteli.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE