background img

Articole noi

Dietetica sexualitatii

Dietetica sexualitatii
“Elixirele” dragostei

Inca din cele mai vechi timpuri s-a constatat ca exista o legatura intre alimentatie si sexualitate. Gastronomia ne ajuta mai mult decat credem sa avem o viata sexuala asa cum ne-o dorim: delicatese si deserturi rafinate, bauturi, condimente si mirodenii din toate colturile lumii sunt tot atatea elixire afrodiziace, cat se poate de reale si la indemana oricui. Adriana Beldie, consultant 121 pe probleme de dieta si nutritie, te introduce in secretele gastronomiei afrodiziace…

“Se vede ca Dumnezeu a lasat ca fiecare fiinta sa iubeasca. Afectiunea este elanul vietii, dar si al mortii. Murim cu totii de dragoste, in afara de aceia care mor, si inca de timpuriu, din cauza ca nu pot iubi.” (Dr. C Vlad, medic psihanalist).

Dintre toate placerile vietii, amorul este instinctul vital cel mai puternic si nu numai la varsta tineretii; el domina fiinta umana, cu anumite nuante, pe tot parcursul vietii.

Termenul de “elixire” se refera atat la fructe, plante, bauturi sau amestecuri cu proprietati afrodiziace, cat si la alte metode si mijloace terapeutice care stimuleaza activitatea sexuala.

Viata sexuala este o necesitate pentru un organism normal, asigurand o buna stare de sanatate fizica si psihica, dragoste de viata, o stare “de bine”, multumire, bunatate, generozitate. Insatisfactia sexuala creeaza omului stari de neliniste, nemultumire, agitatie psihica, egoism, irascibilitate si chiar atitudini antisociale. Relatia intima dintre un barbat si o femeie trebuie sa fie un moment “magic”, plin de erotism, cu satisfactii pentru ambii parteneri. In acest sens un rol important ii revine preludiului si “stimulentelor” create de inventivitatea omului, care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului.




DIETETICA SEXUALITATII

Viata sexuala presupune un consum foarte mare de trairi psihice si un efort fizic sustinut. Pentru maximizarea performantelor este necesara o sanatate fizica si psihica perfecta.

Inca din cele mai vechi timpuri s-a constatat ca exista o legatura intre alimentatie si sexualitate. Dietetica sexualitatii impune o serie de obiceiuri alimentare rationale, recomandandu-se, in primul rand, alimente de natura vegetala si numai in al doilea rand cele de origine animala.

S-a constatat ca in perioadele de activitate sexuala barbatul si femeia au nevoie de un numar diferit de calorii:
Pentru barbati: 2800-3200 calorii/zilnic
Pentru femei: 1800-2000 calorii/zilnic

Se spune ca “trebuie sa mananci ca sa nu-ti pierzi forma si sa nu mananci prea mult ca sa nu-ti pierzi formele” (Dr. Alexandru Gheorghiu).

Principalele categorii de alimente si bauturi utilizate ca stimulente de omul modern si influenta lor asupra vietii sexuale

Alimente de origine vegetala. Legumele si fructele pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia ta sunt: telina, sparanghelul, spanacul, patrunjelul, stevia, fasolea, soia, usturoiul, ceapa, ardeiul iute, morcovii, andivele, varza, salata verde, bananele, capsunele, piersicile, perele, merele, castanele, mango, curmalele, smochinele, migdalele, nucile, alunele. Un rol important revine condimentelor si mirodeniilor, care dau savoare si tonifica organismul.
Alimente de origine animala: carnea de manzat preparata la gratar, ouale, laptele, branzeturile.
Cafeaua este principalul stimulent al omului modern. Este adevarat ca o ceasca de cafea este un elixir minunat, deoarece contine cofeina si induce “o stare de bine”. Un numar mare de cafele duce la disparitia efectului binefacator si evidentierea celor malefice (cresterea tensiunii arteriale, nervozitate, afectiuni gastrice).
Bauturile alcoolice. Este adevarat ca acestea au rolul de a stimula libidoul. Totodata, consumul excesiv de alcoolul are efecte negative, mai ales pentru barbati, in sensul ca poate impiedica orice incercare de a face dragoste, deoarece “ provoaca dorinta, dar ia din performanta” (Shakespeare).
O cantitate moderata de alcool are efecte stimulative, reduce teama si inhibitiile. Trebuie, insa, evitata o cantitate mai mare de1 gram de alcool pur/ kg. corp, deoarece afecteaza performantele sexuale. De exemplu, la o greutate de 75 kg. poti sa consumi cel mult o jumatate de sticla de vin. Bauturile alcoolice consumate in cantitate mare constituie un deprimant a l sistemului nervos, contribuie la diminuarea functiilor sexuale si cresc impulsivitatea, irascibilitatea si chiar violenta.
Berea. La prima vedere, berea este o bautura hranitoare, cu un continut mic de alcool, deci ar putea fi un bun afrodiziac. In realitate, singura bere considerata usor afrodiziaca este berea neagra.
Vinul poate fi un puternic afrodiziac, mai ales daca este bine condimentat. Este renumit “Afrodiziacul lui Hipocrate”, un elixir pe baza de vin, care se prepara din urmatoarele ingrediente: vin rosu combinat cu cuisoare, scortisoara, ghimbir, vanilie si zahar.

Specialistii in sexologie considera ca 1-2 pahare de vin bun, servite cu o mancare buna, intr-o companie placuta si intr-o atmosfera intima, poate constitui preludiul unei nopti fierbinti de dragoste.

Pentru a crea o atmosfera plina de farmec si magie, exista cateva accesorii care fac parte din arta seductiei: muzica senzuala, culorile calde (in special portocaliu), soaptele insinuante, lenjeria sexi, parfumurile seducatoare, lumanarile si betisoarele parfumate, uleiurile aromate (santal, mosc, iasomie, trandafir), lumina difuza si multa dragoste.

La final, iata parerea mea despre cum ar trebui sa fii daca vrei sa-l atragi ca un magnet si sa te iubeasca mereu:

Surprinde-l, fii mereu alta! Nu uita ca barbatii adora femeile misterioase. Nu-i oferi totul pe tava de la inceput. Lasa-l sa te descopere treptat! Da-i ce-i place, dar cu “picatura”. Va fi fascinat mereu, numai de tine, nu se va plictisi niciodata si nu va fi tentat sa caute variatii si trairi intense in alta parte.

Daca vrei sa il pastrezi, trebuie sa ai cate putin din calitatile femeii ideale:
Senzuala si pasionala, fara sa devii vulgara;
Rafinata si eleganta;
Copilaroasa si plina de umor;
Iubitoare si generoasa, dar fara sa-l sufoci;
Plina de fantezie si gata oricand sa-i faci surprize;
Sa stii cand sa taci si cand sa fii exuberanta;
Sa ramai feminina si atragatoare indiferent de varsta”.

Sursa de documentare: “Elixirele dragostei. Iluzie sau realitate” de O. Popescu si O. Bujor

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE