background img

Articole noi

pietrele de la fiere

Uneori cu toate tratamentele pietrele de la fiere nu se pot elimina si necesita controlul unui chirurg . Sfatul este sa urmati o luna sau doua acest tratament iar daca rezultatele nu vin atunci apelati la chirurg .
Sucul de ridichie neagra : se optine cu ajutorul mixerului di ridichi fara coaja . Cura incepe cu 100 ml suc luat dimineata pe stomacul gol , crescand in urmatoarele trei saptamani pana la 400 ml , deci in fiecare saptamana creste cu 100 ml . In urmatoarele saptamani descresteti pana la 100 ml . Daca suferiti de stomac aceasta cura nu poate fi luata . Un ceai excelent este urmatorul : 20 gr [ o lingurita ] patrunjel de camp [ pimpinella ] iedera [ hebera helix ] hamei [ humulus lupulus ] turita mare [ agrimonia aupactria ] menta si pelin toate aceste plante uscate se amesteca in proporti egale . Din acest amestec se iau 3 linguri de planta si se pun intru-n litru de vin de mere sau must de mere [ vil faceti singuri in mixer ] . Compozitia se pune rece pe foc se lasa sa se infierbante pana ce da un clocot ,apoi se ia de pe foc si se lasa 3 minute sa se infuzeze . Peste zi se iau 8-9 linguri de lichid din ora in ora . Pentru ca bautura trebuie sa fie cat mai firbinte ea trebuie tinuta in termos . Important pentr-u a va vindeca este necesar sa se tina un regim din care trebuie eliminate urmatoarele alimente : oalegrasimile animale , cacaoa si ciocolata , conservele , mezelurile , branzeturile fermentate condimentele , tutunul , alcolul de asemenea si alimentele ce contin colesterol : prajituri maruntaiele , pestele gras , mazare , morcovi . In aceasta perioada este bine sa tineti o cura de apa minerala .


Preparaţi următoarea reţetă : 250ml rachiu de drojdie de bere [se găseşte în comerţ] 250ml zeamă de lămâie, 250ml ulei de măsline, 250gr miere de albine multifloră, 2 boabe de tămâie sfărâmate[boabele să fie de mărimea unui bob de mazare]. Totul se amestecă, se pune în sticle acoperite, în cămară la rece şi întuneric timp de 8 zile. Se va agita de 2-3 ori pe zi. După cele 8 zile, se bea un păhărel de ţuică dimineaţa pe stomacul gol, până se termină lichidul. Este bine să se bea în tot acest timp şi 1litru de ceai pe zi din : mătase de porumb, coada şoricelului, coada calului, amestecate şi preparate sub formă de infuzie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE