background img

Articole noi

principii ale domnului Montignac

Iata si cateva principii ale domnului Montignac,dintre care unul va va soca:
1.Teoria caloriilor este falsa.
2.Proastele obisnuinte alimentare.
3.Deosebirea grasimilor binefacatoare de cele daunatoare.
4.Trebuie sa ne imbogatim alimentatia cu fibre-fructe,legume verzi,legume uscate si paine integrala.

Clasificarea alimentelor:
A.Proteinele-de origine animala (carne, peste,branza,oua, lapte)
-de origine vegetala(soia,migdale,alune,cereale integrale si unele leguminoase)

B.Glucidele (hidratii de carbon)
Glucide rele:zaharul de masa,faina alba,orezul alb,alcoolul,cartoful,porumbul.
Glucide bune:fructe,legume,cereale brute.
C. Lipidele -de origine animala (carnea,pestele,untul, branza, smantana proaspata)
-de origine vegetala(ulei de arahide,margarina etc)
Regimul Montignac are doua faze,va scriu deocamdata despre faza 1.
Iata regulile fazei 1:
Nu amestecati niciodata glucidele rele cu lipidele!
Evitati toate elementele glucido-lipidice
Eliminati in totalitate zaharul din alimentatie
Nu mancati decat faina nerafinata.
Uitati de cartofi,in special cei prajiti.
Uitati de orezul alb. Mancati numai orez integral.
Renuntati provizoriu la alcool,sub toate formele lui.
Evitati cafeaua,obisnuiti-va sa beti decofeinizata.
Nu sariti niciodata peste o masa.
Limitati consumul de lipide "rele".
Incercati sa beti cat mai putin in timp ce mancati,pentru a evita diluarea sucurilor gastrice.
Nu mancati in graba.
Preparati-va singuri sucurile de fructe. Evitati bauturile acidulate si sucurile fabricate industrial,care contin zahar.
Asteptati 3 ore dupa o masa glucidica inainte de a ingera lipide.
Asteptati 5 ore dupa o masa lipidica pentru a ingera glucide.
Mancati multe fibre alimentare-salata,legume verzi,fructe.
Consumati fructele cu cel putin o jumatate de ora inaintea unei mese principale.
LIPIDELE:carne,mezeluri,pasare,iepure,peste,crab,ou,branzeturi,uleiuri,margarine.
GLUCIDELE BUNE:cereale brute,faina nerafinata,paine integrala,orez integral,germeni de grau,paste din faina integrala,linte,fructe,telina,nap,germeni d esoia,vinete,dovlecei,castraveti,rosii,ridichi,ciuperci,varza,conopida,fasole verde,praz,ardei gras,spanac,alata verde,mazare uscaa,fasole sucata,ciocolata cu min 60 % cacao.
Alimentele glucido-lipidice sunt preferabil de evitat in faza 1,singurul permis fiind iaurtul.
FRUCTE:cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa.
MIC DEJUN GLUCIDIC:cereale integrale,paine integrala,branza cu 0 % grasime,lapte degresat,caea decofeinizata,orez integral,castraveti,vinete,dovlecei,rosii,ciuperci,varza alba,salata verde,ardei gras,conopida etc.
MIC DEJUN PROTEINO-LIPIDIC: oua,sunca,branza,smantana(o lingura),mezeluri,peste
PRANZ:cruditati,peste,carne,salta,branza,oua,mezeluri,rosii,castraveti,conopida,vinete,varza,ardei gras,ciuperci,ceapa,usturoi,maioneza(facuta in casa),dovlecei etc.
CINA PROTEINO-LIPIDICA - la fel ca pranzul+un iaurt cu 0 % grasime.
CINA GLUCIDICA: fara grasimi (nu sunt permise untul,maioneza,smantana) si se poate consuma orez integral,salata,legume.
Nu exista interdictii cantitative,insa nu depasiti limitele normale,totusi.
O sa vi se para greu la inceput,pentru ca lista cu alimente trebuie invatata pe dinafara,dar eu dupa doua zile nu mai am probleme.
Mezelurile nu trebuie sa contina amidon sau zahar!
Nu e asa de greu cum pare si cu acest regim nu veti avea niciodata senzatia de foame.
In general,din ce am aflat de la persoane care tin regimul, se dau jos 4 kg in prima saptamana,iar dupa aceea cate un kg pe saptamana,insa nu e o regula, se poate slabi si mai mult!
Chiar daca va veti abate de la regim,puteti face acest lucru,insa cu moderatie, adica o data,de doua ori pe saptamana.

Continuaţi să nu amestecaţi glucidele rele cu lipidele. Dacă sunteţi constrânşi, încercaţi să nu le absorbiţi decât în cantitate minimă, însoţindu-le cu multe fibre (de exemplu, salată).
Nu mâncaţi niciodată nici zahăr bucăţi, nici tos, nici miere, nici dulceaţă, nici bomboane, Folosiţi, în continuare, zaharină dacă este necesar.
Nu mâncaţi deloc – sau doar în cazuri excepţionale – făinoase (excepţie fac orezul neprelucrat sau sălbatic, pastele complete şi legumele uscate).
Continuaţi să nu mâncaţi pâine la prânz şi la cină. Nu mâncaţi decât la micul dejun pâine neagră sau integrală.
Feriţi-vă de sosuri. Asiguraţi-vă că nu conţin făină.
Înlocuiţi de fiecare dată, când este posibil, untul cu margarina de floarea-soarelui (în special la micul dejun).
Nu consumaţi decât lapte degresat.
Mâncaţi mai ales peşte şi preferaţi lipidele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare.
Fiţi atenţi la deserturi. Nu mâncaţi decât căpşuni, zmeură şi mure.
Mâncaţi cu moderaţie ciocolată, îngheţată (de fructe) şi frişcă.
Evitaţi, pe cât posibil, prăjiturile pe bază de făină, grăsimi şi zahăr.
Alegeţi mai degrabă spumele de fructe cu ouă sau cremele cu zahăr puţin (lapte de pasăre, cremă englezească).
Beţi cât mai puţin la masă.
Nu beţi niciodată băuturi alcoolice pe stomacul gol.
Evitaţi să beţi aperitive şi digestive. Acestea nu trebuie să fie băute decât în mod cu totul excepţional.
Beţi, de preferinţă, şampanie şi vin, ca aperitiv, dar mâncaţi în prealabil crudităţi, brânză, mezeluri sau bucăţele de crab.
La masă, beţi de preferinţă apă (nu gazoasă) sau vin (nu mai mult de o jumătate de litru pe zi).
Nu beţi apă, ducă beţi vin.
Beţi apa în răstimpul dintre mese (circa un litru şi jumătate pe zi).
Aşteptaţi să mâncaţi suficient, înainte de a începe să beţi vin.
Nu beţi niciodată băuturi acidulate, cola şi limonade.
Continuaţi să beţi numai cafea decofeinizată ori cafea şi ceai slabe.
Repartizaţi-vă în mod echilibrat abaterile, pe parcursul mai multor mese.
MÂNCAŢI FRUCTELE PE STOMACUL GOL
REGĂSIŢI-VĂ ABDOMENUL PLAT
Dacă abdomenul vă este umflat, dacă sunteţi balonaţi în permanenţă, vă sfătuiesc – pentru a vă regăsi pântecul plat de la optsprezece ani 2 să puneţi în practică următoarele reguli:
– mâncaţi fructele exclusiv pe stomacul gol,
– nu amestecaţi niciodată proteino-lipidele cu glucidele,
– nu beţi niciodată băuturi gazoase (bere, apă minerală, sucuri etc.),
– faceţi puţină gimnastică abdominală pentru a vă întări muşchii (1/4 oră în fiecare dimineaţă),
– combateţi constipaţia mâncând pâine integrală, completă sau cu tărâţe şi multe fibre alimentare,
– în sfârşit practicaţi relaxarea (sofrologia).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE