background img

Articole noi

Elenfatism - Elefantiazis

Elenfatism - Elefantiazis

Caracteristici : bolnavului i se umflă picioarele si are dureri foarte mari deasemeni nu poate să mai meargă.

Tratament luat din fitoterapia Germană : se iau 2 linguriţe de rădăcină rasă sau mărunţită de osul iepurelui [ onanis hircina ] care se pun seara într-o cană [250 ml] de apă rece. Se lasă să stea peste noapte, iar a doua zi se dimineaţa lichidul se strecoară si se încălzeşte uşor. Se bea ceaiul împărţit în două : jumătate din el se bea cu o jumătate de oră înainte de micului dejun, cealaltă jumătate se bea la jumătate de oră după micul dejun.
Reţetă alsaciană : ceai diuretic din ceapă cu miere
Ingrediente : 100 gr ceapă – 50 gr miere – 200ml apă. Ceapa se curăţă şi se fierbe vreme de 5 minute, într-un vas acoperit, pe foc mic. Se lăsă să se răcească, se pasează printr-o sită de plastic, adăugându-se şi lichidul în care a fiert. Se adaugă miere. Se amestecă dine şi se bea seara călduţ înainte de culcare. Nu se recomandă celor ce sufere de afecţiuni la stomac. Se recomanda un regim alimentar cu foarte puţină mâncare şi multă ceapă tocată, rasă sau suc plus o cană de ceai diuretic concentrat. Se mănâncă doar două felii de pâine cu puţin unt la o cană de ceai.[ trei căni de ceai pe zi ].

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE