despre sanatate
·
GRIPELE
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
VIROZELE SI SISTEMUL IMUNITAR
GRIPELE, VIROZELE SI SISTEMUL IMUNITAR
Sfaturi de alungat boala -
GRIPELE, VIROZELE SI SISTEMUL IMUNITAR
- Anotimpul gripelor si-al virozelor a inceput. Sanatatea noastra depinde de acum inainte de capacitatea de aparare a organismului. O "armata" foarte bine organizata, dar care in ultima vreme se confrunta cu probleme care o depasesc: stresul, poluarea si alimentatia. Pentru ca "paza buna trece primejdia rea", "Formula AS" va propune o sinteza a celor mai eficiente metode de intarire a sistemului imunitar, principala arma in lupta cu boala. Medici si terapeuti naturisti cu mare experienta va vor ajuta sa preveniti suferintele sezonului rece si urmarile lor -
Dr. PAVEL CHIRILA, Cabinetul "Naturalia" - Bucuresti, tel. 01/491.51.33, 491.51.36
Poate sa para paradoxal, dar medicina naturista incepe cu o lectie a imunitatii, sfatuind bolnavii mai degraba ce sa nu faca, decat ce sa faca. Spunem asta pentru ca noi plecam de la ideea ca un organism hranit corect, alaptat un timp suficient la san, - atunci cand se naste, hranit corect in continuare si evitand poluarea din mediul inconjurator, ar trebui sa aiba o imunitate buna, normala. Astazi, de cele mai multe ori, imunitatea este prabusita, din cauza agresiunii diferitelor surse de poluare. Prima masura pentru a corecta imunitatea si pentru a o proteja este evitarea medicamentelor chimice, in general, si a antibioticelor, in special. Astfel de medicamente care pot favoriza infectiile sunt: analgezicele, neurolepticele, antidepresivele, antiinflamatoarele, sulfamidele, antibioticele, diureticele, anestezicele etc. Noi nu pledam impotriva antibioterapiei de principiu, credem insa ca este un abuz sa tratezi o infectie acuta de cai respiratorii superioare cu antibiotice. Infectii usoare, precum bronsitele, traheo-bronsitele, laringitele, faringitele, amigdalitele si rinosinuzitele, s-ar putea trata cu succes prin metode fitoterapeutice si homeopatice. Antibioticele rezolva, intr-adevar, mai repede un puseu infectios, dar scad imunitatea organismului-gazda, predispunand la o noua infectie. Din pacate, antibioticele reprezinta inca cea mai frecventa prescriere de medicamente din lume. Asa au aparut germenii rezistenti la antibiotice, rezistenta instalata tocmai datorita abuzului de antibiotice. Pentru protejarea imunitatii in sezonul de iarna, se impune abordarea cu mult discernamant a imunizarilor active prin vaccinari. Observam foarte multe cazuri de reactii secundare dupa vaccinari, ceea ce trebuie sa dea de gandit. In ultimii ani, se practica multe polivaccinuri, ceea ce poate duce - cu timpul - la situatii catastrofale. Un polivaccin obliga sistemul imunitar sa reactioneze ca aparare, in foarte multe directii deodata, iar organismul fabrica anticorpi in mod inegal. Asta inseamna ca se reuseste doar partial vaccinarea, iar organismul este incapabil sa raspunda eficient pe foarte multe directii deodata. A treia situatie ingrijoratoare o reprezinta reactiile adverse post-vaccinale, intalnite mult mai des ca inainte. Tot pentru protejarea sistemului imunitar, o grija a omului modern ar trebui sa fie felul in care isi alege hrana, nepoluata sau cat mai putin poluata. In Romania, nu exista inca magazine ecologice, care sa contina o hrana pura 100%, dar putem gasi o hrana cat mai putin tratata chimic. La noi se vinde, deocamdata, foarte multa hrana industrializata sau semiindustrializata, cu procese diferite de rafinare, expandare, atomizare, tratare cu E-uri. Multi din acesti aditivi scad imunitatea. De aceea, recomandam sa se consume cat mai multa hrana naturala si sa se evite, pe cat posibil, aceste E-uri imunodeprimante. Din pacate, cea mai grava sursa de poluare ramane tot cea provenita din alimentatie. Lista completa a E-urilor deosebit de nocive (dar acceptate pe teritoriul Romaniei!), este cuprinsa in cartea recent aparuta la Editura "Christiana", "E-urile si problemele de sanatate".
Ca sa intram in iarna "aparati", putem lupta pe cai naturale prin ceaiuri de fructe de padure (uscate pe cale naturala), singura sursa de alimente nepoluate din Romania. Beti ceaiuri de macese, paducel, catina, afine, porumbe. In farmacii exista, de regula, multe combinatii de ceai negru cu arome de diferite fructe (dar aroma nu este naturala!), ca si amestecuri de fructe uscate, care sunt tratate cu arome chimice - deci de evitat. Recomand ca ceaiurile preparate din fructe uscate, culese din padure, sa fie baute sub forma de infuzie prelungita: se toarna apa fierbinte peste fructe seara si se lasa pana dimineata (aproximativ 8 ore). Se strecoara si se pot indulci cu miere. O alta masura profilactica in sezonul rece este consumul de ceai verde. Se bea sub forma de infuzie lasata 1-2 minute. Apara organismul de virozele din timpul iernii. Alte plante utile: Pulmonaria officinalis (plamanarica), Hyssopus officinalis (isopul), Salvia officinalis (salvia), Basilicum (busuiocul) - pot fi consumate ca infuzie sau ca tinctura. Tinctura de plante are si o valoare terapeutica, nu numai profilactica. Important, mai ales pentru tineri, este sa-si protejeze picioarele cu sosete calduroase, pentru a rezista mai bine frigului si racelilor.
Pentru cei dornici sa-si procure o serie de remedii naturiste, magazinul "Naturalia" ofera ceaiuri de isop, busuioc, dar si faina integrala, buna pentru prepararea painii de casa. Trebuie precizat ca omul ingera cea mai mare cantitate de E-uri tocmai prin paine, care contine de regula aditivi alimentari (afanatori, integratori etc.), de aceea, oferim posibilitatea de-a fi preparata o paine "curata". Avem la "Naturalia" si combinatii de cereale, extracte hidroalcoolice (Tonic 2 este un extract de plante cu efect antiinfectios), orez nedecorticat, orz, secara. Avem si miere de mana - recomandata pentru bolnavii cu viroze respiratorii. Este o miere care nu produce alergii, caci este facuta din secretia unor lahnide (niste insecte care lasa un suc pe frunzele arborilor), prelucrata apoi de albine. Rezulta, deci, o miere neflorala, tocmai buna pentru persoanele alergice la polen. La fel de buna este si mierea din Valea Nerei (o rezervatie a Academiei Romane) - zona lipsita de poluare.
Pentru cei interesati: magazinul "Naturalia" se afla in Calea Floreasca nr. 25, tel. 231.04.21, program 9.30 - 18.30.
Ing. IOAN GROZA, Cabinetul "Natura" - Arad, str. Lucian Blaga nr. 15, tel. 057/28.09.47
Si eu cred ca o cauza principala in slabirea imunitatii organismelor o constituie poluarea, in egala masura cu alimentatia nesanatoasa si cu stresul. Recomand in prag de iarna, in primul rand, maceratele la rece sau ceaiurile vitaminizante de macese, catina alba, mere, porumbar (fructe), urzica vie (frunze), paducel (fructe, flori si frunze), papadie (frunze), afin, zmeur si mure (fructe, frunze). Poate ca trebuie sa precizez cum se foloseste fiecare parte din planta: din flori, frunze si pulpa (in cazul catinei, maceselor, murelor si al porumbarului) se prepara infuzie, iar din seminte, coaja si radacina se prepara decoct (fierbere). Semintele se fierb 5-6 minute, coaja 5-10 minute, iar radacina 15 minute. Maceratul la rece se prepara prin inmuierea plantei in apa rece, de seara si pana dimineata. Catina alba (bobitele sunt portocalii) se prepara astfel: se spala crengutele cu tot cu fruct si se pastreza ca atare in loc uscat, chiar pana la primavara; daca trebuie sa se consume imediat, se desprind bobitele de pe crengute cu un cutitas si se pun intr-un vas, sfaramandu-se cu paleta pentru piure. La o lingura de fructe zdrobite se adauga 1/4 l apa rece, se amesteca bine cu o lingurita si, dupa 10-15 minute sau cateva ore, se strecoara. Se consuma fie ca atare, fie cu o lingurita de miere. Fructul zdrobit, ramas dupa strecurare, se fierbe 5 minute in 1/4 l apa si se bea.
Mai recomand in prag de iarna cura cu:
- Tinctura de propolis (concentratie 20-30%, de la Plafar) - in decursul unei zile se iau 20-30 de picaturi diluate in 100 ml de apa, timp de una-doua saptamani.
- Polen - se consuma 2 lingurite de granule zilnic, timp de o luna.
- Usturoi - se mananca 3-5 catei zilnic, timp de doua-trei saptamani, sau se beau cateva inghitituri de macerat de usturoi, timp de doua-trei saptamani.
- Hrean - se consuma ca salata sau ca macerat, dupa voie, timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Lamai - se consuma ca atare, suc sau macerat - timp nelimitat.
- Ridiche neagra (salata sau macerat), timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Mere - ca atare, suc sau macerat, timp nelimitat.
- Apa limpede de argila galbena. Apa de argila se prepara astfel: un borcan de 5 l se umple seara cam 1/4 cu argila si se completeaza apoi cu apa. Se amesteca de cateva ori in decurs de 1-2 ore cu o lingura de lemn si se lasa pana a doua zi, cand apa s-a limpezit. Se indeparteaza corpurile usoare de la suprafata, se ia din lichid cu un polonic si se strecoara printr-o bucata de tifon, impaturita de doua ori. Se pot bea 0,5-1,5 l zilnic, timp de cel putin trei saptamani sau pe termen lung. Dupa ce se termina lichidul din borcan, se mai umple cu apa inca o data, peste argila deja depusa. Efectele acestei ape sunt formidabile: mentine sanatatea si vindeca foarte multe boli.
Chiar daca vine frigul, evitati sa mancati multa carne si grasimi animale; in schimb, sa nu va lipseasca legumele, fructele - mai ales crude. Recomand celor care vor sa se imunizeze impotriva racelilor si a gripelor frectii cu Vitalizant, pe care si-l pot achizitiona de la cabinetul "Natura" din Arad.
RUXANDRA CONSTANTINESCU
Leacuri populare rusesti
Contra gripei
Intaritor cu aloe si miere
Luati urmatoarele ingrediente, respectand exact greutatile indicate:
- 1,500 g planta de aloe in varsta de 3-5 ani, data prin masina de tocat carne. Plantele nu trebuie udate cu 5 zile inainte de preparare.
- 2.500 g miere pura (de preferinta poliflora).
- 3.500 l vin rosu, cu o tarie de 18-20¡ si dulce.
Toate ingredientele se pun intr-un vas de sticla de culoare inchisa, se amesteca bine si se lasa intr-un loc intunecos si rece, vreme de 5 zile, inainte de folosire. Vasul trebuie sa fie bine inchis.
Administrare: in primele 7 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de mesele principale. In saptamana urmatoare, doza creste la doua lingurite, luate de trei ori pe zi, inainte cu o ora de mesele principale. Minimul curei este de doua saptamani, dar randamentul maxim il da daca este tinuta o luna si jumatate. Efectul curei este atat profilactic, cat si curativ. Actiunea ei este foarte rapida. Gripa poate fi vindecata in doua zile.
Preparatul se recomanda si in alte afectiuni, printre care: artrita, astm, hipertensiune, tromboflebita, septicemie, guta, paralizie, reumatism, tulburari cardiace, afectiuni ale rinichilor si organelor genitale, TBC pulmonar, ulcer stomacal, cancer.
Vin de coacaze negre
Se amesteca o jumatate de cana de vin de coacaze negre cu o jumatate de cana de apa. Amestecul se bea seara, dupa care pacientul se culca si se inveleste bine. Bautura provoaca o transpiratie abundenta. Daca hainele sunt prea ude, se schimba. Doza se repeta dupa o ora. A doua zi dimineata, se ia o jumatate de cana de vin fierbinte, fara apa. Racela se "rupe", dar pacientul trebuie sa stea in pat inca 24 de ore si sa se hraneasca cu mancare usoara.
Cand curge nasul sau pentru raceli la cap
1. Se inhaleaza adanc pe nas frunze uscate de tutun, pisate si cernute. Nasul nu va mai curge.
2. Trageti usor apa calduta pe nas, pana cand va ajunge in gat. Puteti adauga si cateva picaturi de lamaie.
3. Puneti o felie de paine facuta din faina de grau, pe plita sau pe un gratar. Lasati-o sa arda incet. Fumul se inhaleaza pe nas, vreme de 2-3 minute. Aceasta metoda este foarte eficace.
4. Ungeti-va talpile cu tinctura de iod, puneti-va sosete de lana pura si dormiti peste noapte cu ele. Pana a doua zi se vindeca orice raceala la cap.
5. Abtineti-va sa beti orice fel de lichid (inclusiv suc de fructe sau de legume), vreme de 24 de ore. Este o metoda radicala, care da rezultate bune.
6. Bai fierbinti la picioare, cu sifon (se incalzeste dupa ce se scoate din sticla), sare si mustar. Se fac seara, inainte de a va culca. Puneti-va apoi ciorapi de lana si dormiti cu ei in picioare.
O regula generala: pe toata durata anotimpului rece, purtati in picioare numai sosete de lana curata, schimbate in fiecare zi. Picioarele calde va feresc de raceli si de gripa.
Un vechi remediu oriental pentru guturai si dureri de gat
Apa de mare
Acest remediu e folosit de milenii pe tot cuprinsul Rusiei, fiind considerat ca un medicament fara gres, pentru guturai si raceli. In fiecare prag de iarna, numerosi suferinzi se duceau pe malul marilor din toate partile Rusiei si chiar din Asia. Tratamentul e simplu si foarte eficace: se face o gargara profunda in gat, cu apa proaspata de mare, de mai multe ori pe zi. "Proaspata", deoarece apa de mare se strica repede, daca este pastrata intr-un recipient. Apa nu trebuie sa fie prea rece, se incalzeste usor inainte de folosire, dar nu trebuie sa fie nici fiarta. Practicienii chinezi considerau acest tratament eficace, chiar si in cazurile de cancer al cavitatii bucale.
GRIPELE, VIROZELE SI SISTEMUL IMUNITAR
- Anotimpul gripelor si-al virozelor a inceput. Sanatatea noastra depinde de acum inainte de capacitatea de aparare a organismului. O "armata" foarte bine organizata, dar care in ultima vreme se confrunta cu probleme care o depasesc: stresul, poluarea si alimentatia. Pentru ca "paza buna trece primejdia rea", "Formula AS" va propune o sinteza a celor mai eficiente metode de intarire a sistemului imunitar, principala arma in lupta cu boala. Medici si terapeuti naturisti cu mare experienta va vor ajuta sa preveniti suferintele sezonului rece si urmarile lor -
Dr. PAVEL CHIRILA, Cabinetul "Naturalia" - Bucuresti, tel. 01/491.51.33, 491.51.36
Poate sa para paradoxal, dar medicina naturista incepe cu o lectie a imunitatii, sfatuind bolnavii mai degraba ce sa nu faca, decat ce sa faca. Spunem asta pentru ca noi plecam de la ideea ca un organism hranit corect, alaptat un timp suficient la san, - atunci cand se naste, hranit corect in continuare si evitand poluarea din mediul inconjurator, ar trebui sa aiba o imunitate buna, normala. Astazi, de cele mai multe ori, imunitatea este prabusita, din cauza agresiunii diferitelor surse de poluare. Prima masura pentru a corecta imunitatea si pentru a o proteja este evitarea medicamentelor chimice, in general, si a antibioticelor, in special. Astfel de medicamente care pot favoriza infectiile sunt: analgezicele, neurolepticele, antidepresivele, antiinflamatoarele, sulfamidele, antibioticele, diureticele, anestezicele etc. Noi nu pledam impotriva antibioterapiei de principiu, credem insa ca este un abuz sa tratezi o infectie acuta de cai respiratorii superioare cu antibiotice. Infectii usoare, precum bronsitele, traheo-bronsitele, laringitele, faringitele, amigdalitele si rinosinuzitele, s-ar putea trata cu succes prin metode fitoterapeutice si homeopatice. Antibioticele rezolva, intr-adevar, mai repede un puseu infectios, dar scad imunitatea organismului-gazda, predispunand la o noua infectie. Din pacate, antibioticele reprezinta inca cea mai frecventa prescriere de medicamente din lume. Asa au aparut germenii rezistenti la antibiotice, rezistenta instalata tocmai datorita abuzului de antibiotice. Pentru protejarea imunitatii in sezonul de iarna, se impune abordarea cu mult discernamant a imunizarilor active prin vaccinari. Observam foarte multe cazuri de reactii secundare dupa vaccinari, ceea ce trebuie sa dea de gandit. In ultimii ani, se practica multe polivaccinuri, ceea ce poate duce - cu timpul - la situatii catastrofale. Un polivaccin obliga sistemul imunitar sa reactioneze ca aparare, in foarte multe directii deodata, iar organismul fabrica anticorpi in mod inegal. Asta inseamna ca se reuseste doar partial vaccinarea, iar organismul este incapabil sa raspunda eficient pe foarte multe directii deodata. A treia situatie ingrijoratoare o reprezinta reactiile adverse post-vaccinale, intalnite mult mai des ca inainte. Tot pentru protejarea sistemului imunitar, o grija a omului modern ar trebui sa fie felul in care isi alege hrana, nepoluata sau cat mai putin poluata. In Romania, nu exista inca magazine ecologice, care sa contina o hrana pura 100%, dar putem gasi o hrana cat mai putin tratata chimic. La noi se vinde, deocamdata, foarte multa hrana industrializata sau semiindustrializata, cu procese diferite de rafinare, expandare, atomizare, tratare cu E-uri. Multi din acesti aditivi scad imunitatea. De aceea, recomandam sa se consume cat mai multa hrana naturala si sa se evite, pe cat posibil, aceste E-uri imunodeprimante. Din pacate, cea mai grava sursa de poluare ramane tot cea provenita din alimentatie. Lista completa a E-urilor deosebit de nocive (dar acceptate pe teritoriul Romaniei!), este cuprinsa in cartea recent aparuta la Editura "Christiana", "E-urile si problemele de sanatate".
Ca sa intram in iarna "aparati", putem lupta pe cai naturale prin ceaiuri de fructe de padure (uscate pe cale naturala), singura sursa de alimente nepoluate din Romania. Beti ceaiuri de macese, paducel, catina, afine, porumbe. In farmacii exista, de regula, multe combinatii de ceai negru cu arome de diferite fructe (dar aroma nu este naturala!), ca si amestecuri de fructe uscate, care sunt tratate cu arome chimice - deci de evitat. Recomand ca ceaiurile preparate din fructe uscate, culese din padure, sa fie baute sub forma de infuzie prelungita: se toarna apa fierbinte peste fructe seara si se lasa pana dimineata (aproximativ 8 ore). Se strecoara si se pot indulci cu miere. O alta masura profilactica in sezonul rece este consumul de ceai verde. Se bea sub forma de infuzie lasata 1-2 minute. Apara organismul de virozele din timpul iernii. Alte plante utile: Pulmonaria officinalis (plamanarica), Hyssopus officinalis (isopul), Salvia officinalis (salvia), Basilicum (busuiocul) - pot fi consumate ca infuzie sau ca tinctura. Tinctura de plante are si o valoare terapeutica, nu numai profilactica. Important, mai ales pentru tineri, este sa-si protejeze picioarele cu sosete calduroase, pentru a rezista mai bine frigului si racelilor.
Pentru cei dornici sa-si procure o serie de remedii naturiste, magazinul "Naturalia" ofera ceaiuri de isop, busuioc, dar si faina integrala, buna pentru prepararea painii de casa. Trebuie precizat ca omul ingera cea mai mare cantitate de E-uri tocmai prin paine, care contine de regula aditivi alimentari (afanatori, integratori etc.), de aceea, oferim posibilitatea de-a fi preparata o paine "curata". Avem la "Naturalia" si combinatii de cereale, extracte hidroalcoolice (Tonic 2 este un extract de plante cu efect antiinfectios), orez nedecorticat, orz, secara. Avem si miere de mana - recomandata pentru bolnavii cu viroze respiratorii. Este o miere care nu produce alergii, caci este facuta din secretia unor lahnide (niste insecte care lasa un suc pe frunzele arborilor), prelucrata apoi de albine. Rezulta, deci, o miere neflorala, tocmai buna pentru persoanele alergice la polen. La fel de buna este si mierea din Valea Nerei (o rezervatie a Academiei Romane) - zona lipsita de poluare.
Pentru cei interesati: magazinul "Naturalia" se afla in Calea Floreasca nr. 25, tel. 231.04.21, program 9.30 - 18.30.
Ing. IOAN GROZA, Cabinetul "Natura" - Arad, str. Lucian Blaga nr. 15, tel. 057/28.09.47
Si eu cred ca o cauza principala in slabirea imunitatii organismelor o constituie poluarea, in egala masura cu alimentatia nesanatoasa si cu stresul. Recomand in prag de iarna, in primul rand, maceratele la rece sau ceaiurile vitaminizante de macese, catina alba, mere, porumbar (fructe), urzica vie (frunze), paducel (fructe, flori si frunze), papadie (frunze), afin, zmeur si mure (fructe, frunze). Poate ca trebuie sa precizez cum se foloseste fiecare parte din planta: din flori, frunze si pulpa (in cazul catinei, maceselor, murelor si al porumbarului) se prepara infuzie, iar din seminte, coaja si radacina se prepara decoct (fierbere). Semintele se fierb 5-6 minute, coaja 5-10 minute, iar radacina 15 minute. Maceratul la rece se prepara prin inmuierea plantei in apa rece, de seara si pana dimineata. Catina alba (bobitele sunt portocalii) se prepara astfel: se spala crengutele cu tot cu fruct si se pastreza ca atare in loc uscat, chiar pana la primavara; daca trebuie sa se consume imediat, se desprind bobitele de pe crengute cu un cutitas si se pun intr-un vas, sfaramandu-se cu paleta pentru piure. La o lingura de fructe zdrobite se adauga 1/4 l apa rece, se amesteca bine cu o lingurita si, dupa 10-15 minute sau cateva ore, se strecoara. Se consuma fie ca atare, fie cu o lingurita de miere. Fructul zdrobit, ramas dupa strecurare, se fierbe 5 minute in 1/4 l apa si se bea.
Mai recomand in prag de iarna cura cu:
- Tinctura de propolis (concentratie 20-30%, de la Plafar) - in decursul unei zile se iau 20-30 de picaturi diluate in 100 ml de apa, timp de una-doua saptamani.
- Polen - se consuma 2 lingurite de granule zilnic, timp de o luna.
- Usturoi - se mananca 3-5 catei zilnic, timp de doua-trei saptamani, sau se beau cateva inghitituri de macerat de usturoi, timp de doua-trei saptamani.
- Hrean - se consuma ca salata sau ca macerat, dupa voie, timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Lamai - se consuma ca atare, suc sau macerat - timp nelimitat.
- Ridiche neagra (salata sau macerat), timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Mere - ca atare, suc sau macerat, timp nelimitat.
- Apa limpede de argila galbena. Apa de argila se prepara astfel: un borcan de 5 l se umple seara cam 1/4 cu argila si se completeaza apoi cu apa. Se amesteca de cateva ori in decurs de 1-2 ore cu o lingura de lemn si se lasa pana a doua zi, cand apa s-a limpezit. Se indeparteaza corpurile usoare de la suprafata, se ia din lichid cu un polonic si se strecoara printr-o bucata de tifon, impaturita de doua ori. Se pot bea 0,5-1,5 l zilnic, timp de cel putin trei saptamani sau pe termen lung. Dupa ce se termina lichidul din borcan, se mai umple cu apa inca o data, peste argila deja depusa. Efectele acestei ape sunt formidabile: mentine sanatatea si vindeca foarte multe boli.
Chiar daca vine frigul, evitati sa mancati multa carne si grasimi animale; in schimb, sa nu va lipseasca legumele, fructele - mai ales crude. Recomand celor care vor sa se imunizeze impotriva racelilor si a gripelor frectii cu Vitalizant, pe care si-l pot achizitiona de la cabinetul "Natura" din Arad.
RUXANDRA CONSTANTINESCU
Leacuri populare rusesti
Contra gripei
Intaritor cu aloe si miere
Luati urmatoarele ingrediente, respectand exact greutatile indicate:
- 1,500 g planta de aloe in varsta de 3-5 ani, data prin masina de tocat carne. Plantele nu trebuie udate cu 5 zile inainte de preparare.
- 2.500 g miere pura (de preferinta poliflora).
- 3.500 l vin rosu, cu o tarie de 18-20¡ si dulce.
Toate ingredientele se pun intr-un vas de sticla de culoare inchisa, se amesteca bine si se lasa intr-un loc intunecos si rece, vreme de 5 zile, inainte de folosire. Vasul trebuie sa fie bine inchis.
Administrare: in primele 7 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de mesele principale. In saptamana urmatoare, doza creste la doua lingurite, luate de trei ori pe zi, inainte cu o ora de mesele principale. Minimul curei este de doua saptamani, dar randamentul maxim il da daca este tinuta o luna si jumatate. Efectul curei este atat profilactic, cat si curativ. Actiunea ei este foarte rapida. Gripa poate fi vindecata in doua zile.
Preparatul se recomanda si in alte afectiuni, printre care: artrita, astm, hipertensiune, tromboflebita, septicemie, guta, paralizie, reumatism, tulburari cardiace, afectiuni ale rinichilor si organelor genitale, TBC pulmonar, ulcer stomacal, cancer.
Vin de coacaze negre
Se amesteca o jumatate de cana de vin de coacaze negre cu o jumatate de cana de apa. Amestecul se bea seara, dupa care pacientul se culca si se inveleste bine. Bautura provoaca o transpiratie abundenta. Daca hainele sunt prea ude, se schimba. Doza se repeta dupa o ora. A doua zi dimineata, se ia o jumatate de cana de vin fierbinte, fara apa. Racela se "rupe", dar pacientul trebuie sa stea in pat inca 24 de ore si sa se hraneasca cu mancare usoara.
Cand curge nasul sau pentru raceli la cap
1. Se inhaleaza adanc pe nas frunze uscate de tutun, pisate si cernute. Nasul nu va mai curge.
2. Trageti usor apa calduta pe nas, pana cand va ajunge in gat. Puteti adauga si cateva picaturi de lamaie.
3. Puneti o felie de paine facuta din faina de grau, pe plita sau pe un gratar. Lasati-o sa arda incet. Fumul se inhaleaza pe nas, vreme de 2-3 minute. Aceasta metoda este foarte eficace.
4. Ungeti-va talpile cu tinctura de iod, puneti-va sosete de lana pura si dormiti peste noapte cu ele. Pana a doua zi se vindeca orice raceala la cap.
5. Abtineti-va sa beti orice fel de lichid (inclusiv suc de fructe sau de legume), vreme de 24 de ore. Este o metoda radicala, care da rezultate bune.
6. Bai fierbinti la picioare, cu sifon (se incalzeste dupa ce se scoate din sticla), sare si mustar. Se fac seara, inainte de a va culca. Puneti-va apoi ciorapi de lana si dormiti cu ei in picioare.
O regula generala: pe toata durata anotimpului rece, purtati in picioare numai sosete de lana curata, schimbate in fiecare zi. Picioarele calde va feresc de raceli si de gripa.
Un vechi remediu oriental pentru guturai si dureri de gat
Apa de mare
Acest remediu e folosit de milenii pe tot cuprinsul Rusiei, fiind considerat ca un medicament fara gres, pentru guturai si raceli. In fiecare prag de iarna, numerosi suferinzi se duceau pe malul marilor din toate partile Rusiei si chiar din Asia. Tratamentul e simplu si foarte eficace: se face o gargara profunda in gat, cu apa proaspata de mare, de mai multe ori pe zi. "Proaspata", deoarece apa de mare se strica repede, daca este pastrata intr-un recipient. Apa nu trebuie sa fie prea rece, se incalzeste usor inainte de folosire, dar nu trebuie sa fie nici fiarta. Practicienii chinezi considerau acest tratament eficace, chiar si in cazurile de cancer al cavitatii bucale.
0 comments :
Trimiteți un comentariu