background img

Articole noi

Tratamente naturiste pentru vergeturi

Tratamente naturiste pentru vergeturi


Ce sunt? Probabil ca cele mai multe dintre noi am aflat “pe propria piele”. Si poate ca v-ati saturat deja sa tot auziti ca trebuie sa le acceptati si sa traiti cu ele. Este greu de acceptat un astfel de verdict: trebuie sa traiesti cu ele! Dar este totusi imbucurator faptul ca ele nu ne afecteaza sanatatea, pot fi ascunse si chiar estompate.

Totusi, pentru acelea dintre noi care nu stiu exact ce inseamna vergeturile, trebuie mentionat ca acestea sunt un fel de cicatrici mici si albe care apar datorita structurii slabite a colagenului din pielea noastra.

Exista si tratamente scumpe pentru estomparea vergeturilor: interventia chirurgicala, tratamentul cu laser, ultrasunetele, creme de la diferiti comercianti de renume etc. Niciunul insa nu ofera garantii. Te lasa in schimb cu portofelul gol si cu o senzatie de gol in stomac cand observi ca vergeturile sunt inca acolo, in ciuda banilor risipiti. Efecte exista, insa fiecare dintre aceste metode, pe langa preturile piperate, are diferite dezavantaje.

Am hotarat sa va ofer alternative mult mai ieftine si poate chiar mai eficiente. Inainte de a porni la drum trebuie insa sa va inarmati cu multa hotarare si vointa cat cuprinde. Vointa este de altfel ingredientul principal al oricarei retete de succes.

Aveti nevoie de:

- vitamina A fiole;
- vitamina E fiole;
- colagen fiole;
- elastina fiole;
- ulei de masline;
- gel de aloe vera;
- tinctura de propolis;
- crema de galbenele;

Toate aceste ingrediente si putina imaginatie ofera o alternativa foarte buna la cremele extrem de scumpe. Cele mai bune rezultate se obtin prin combinarea tratamentelor.

Puteti, de exemplu, sa combinati 6 linguri de ulei de masline, 6 linguri de gel de aloe vera, 4 fiole cu vitamina A, 4 fiole cu vitamina E si 4 fiole cu elastina. Aplicati zilnic acest amestec prin masaj. Poate fi folosit nu doar pentru zonele afectate cat si pentru intregul corp, avand un efect extraordinar asupra calitatii pielii.

Efecte foarte bune se obtin si adaugand tinctura de propolis in crema de galbenele ( le recomand pe cele de la Plafar). Daca va hotarati sa folositi tinctura de propolis in diferite combinatii, asigurati-va mai intai ca nu sunteti alergice la propolis. Pentru a verifica daca sunteti alergice aplicati respective substanta pe o portiune mica de piele si asteptati sa vedeti daca nu se inroseste sau se umfla. Nu exista neaparat o cantitate fixa, dar nu exagerati cu tinctura, astfel incat crema sa-si mentina totusi densitatea. Va recomand sa folositi aceasta crema seara, deoarece este si mai grasa, intra mai greu in piele si are si un miros specific.

Puteti de asemenea sa adaugati in crema hidratanta de corp, pe care o folositi de obicei, continutul de la cateva fiole cu colagen.
Si inca ceva: pentru a obtine rezultate optime este bine sa faceti de 2-3 ori pe saptamana un gomaj pentru tot corpul. Procedand astfel, veti indeparta celule moarte si va veti asigura ca tratamentele patrund bine in biele.

Ingredientele de mai sus sunt extrem de benefice pentru piele in general. Sa nu va asteptati la miracole pentru ca riscati sa fiti extrem de dezamagite si sa renuntati definitiv. Efectele nu apar imediat, ci in timp. Eu spun ca primele rezultate apar dupa doua saptamani - o luna de eforturi. Ingrijirea corpului trebuie sa devina o obisnuinta, sa intre firesc in lista activitatilor zilnice.

Aveti nevoie doar de 3 pauze de cate 20 de minute pentru a folosi zilnic cele trei variante propuse. Mult, mult, mult succes!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE