despre sanatate
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
Ulcer gastric si duodenal
Ulcer gastric si duodenal
Ulcer gastric si duodenal
- 20 gr sunatoare se pun la macerat in 20 ml alcool de 90°. Se tin intr-un borcan cu capac 2 saptamani, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau floarea soarelui. Acest amestec se tine in baia de abur doua ore. Se strecoara si se ia cate o lingurita inainte de masa de 3 ori/zi.
- 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine curata.
Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune malaiul si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 21 de zile.
- 100 gr de ceara de albine, 100 gr rasina de brad si 100 gr de unt proaspat se amesteca si se incalzesc intr-un vas acoperit. Cand preparatul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi, se prepara pastile de marimea boabelor de mazare si se iau cate 4-6 pastilute pe stomacul gol, cu 15-20 minute inaintea meselor principale.
- In lunile mai, iunie, se curata coaja verde de deasupra nucilor, iar restul se rade si se pune in borcanele astfel: un rand de nuci, un rand de zahar, s.a.m.d. Borcanele se inchid ermetic si se lasa la caldura 10-14 zile.
Se iau din acest preparat 2-3 lingurite cu 15-20 minute inaintea meselor principale.
- 20 gr sunatoare se pun la macerat in 20 ml alcool de 90°. Se tin intr-un borcan cu capac 2 saptamani, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau floarea soarelui. Acest amestec se tine in baia de abur doua ore. Se strecoara si se ia cate o lingurita inainte de masa de 3 ori/zi.
- 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine curata.
Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune malaiul si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 21 de zile.
- 100 gr de ceara de albine, 100 gr rasina de brad si 100 gr de unt proaspat se amesteca si se incalzesc intr-un vas acoperit. Cand preparatul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi, se prepara pastile de marimea boabelor de mazare si se iau cate 4-6 pastilute pe stomacul gol, cu 15-20 minute inaintea meselor principale.
- In lunile mai, iunie, se curata coaja verde de deasupra nucilor, iar restul se rade si se pune in borcanele astfel: un rand de nuci, un rand de zahar, s.a.m.d. Borcanele se inchid ermetic si se lasa la caldura 10-14 zile.
Se iau din acest preparat 2-3 lingurite cu 15-20 minute inaintea meselor principale.
0 comments :
Trimiteți un comentariu