Alaptarea
·
Ce maninca mama cand alapteaza
·
despre sanatate
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Ce maninca mama cand alapteaza
Ce maninca mama cand alapteaza?
Discutii pe aceasta tema
Continutul articolului:
Stim: o data cu venirea copilasului pe lume, se grabesc toate neamurile si vecinele sa dea sfaturi tinerei mamici. Soacrele propun solutia „ceapa din abundenta”, mama proaspetei mamici repeta varianta bere, prietenele familiei vorbesc despre produsele lactate, pe internet unii vorbesc despre tot felul de tratamente si pastile. Articolul de fata va incerca sa va prezinte tot ceea ce o proapata mamica poate face pentru a-i asigura nou-nascutului laptele matern, hranitor - de care are nevoie – si in acelasi timp pentru a-si asigura siesi o alimentatie corespunzatoare.0
Este de la sine inteles ca o femeie care alapteaza trebuie sa manince mai consistent decit in mod normal (deci 2000 de calorii cel putin), fara sa fie insa nevoie sa mareasca si cantitatea de mancare. Secretul unei alimentatii corecte in timpul alaptarii consta in consumul alimentelor de baza, care pot ajuta la mentinerea tonusului si sanatatii – pentru a putea oferi copilului tot ce are nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa.
O hrana variata
Regimul mamei care alapteaza nu este foarte diferit de cel al gravidei. Ceea ce este extrem de important de retinut este ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatie proteinele animale (carne, oua, peste) care sunt si o sursa excelenta de fier. Este de retinut ca in aceasta perioada nevoia de fier este la fel de ridicata ca in timpul sarcinii – pentru ca micutul apeleaza la rezervele mamei pentru asi favrica propia masa sangvina. Mamele vegetariene sau cu probleme la alimetele de origine animala pot consuma leguminoase (legume uscate, soia) si cereale in formule cat mai complete. Un loc aparte il au legumele si fructele proaspete , ca si alimentele care contin acizii grasi esentiali, importanti pentru dezvoltarea creierului copilului.
Cat mai multe derivate din lapte
Ca si in perioada de sarcina, cantitatea de lapte si de produse din lapte trebuie sa ramana la fel de mare, deoarece acestea sunt bogate in proteinme. De asemenea, ele sunt importante in dezvoltarea si functionarea musculaturii copilului si au cel mai mare continut de calciu, un mineral indispensabil in mentinerea sanatatii scheletului mamei si al copilului. O femeie care alapteaza are nevoie de 1200 mg de calciu pe zi, de vitaminele A, B si D benefice pentru oase, creier si piele. Cantitati deci de cel putin 4 produse lactate pe zi, sub forma de lapte, iaurt sau brinza. Aceasta nu obliga insa la inghitirea de cantitati mari de lapte, pentru ca el contine o proteina alergizanta ( beta-lactoglobulina) care il poate face pe un bebelus alergic la laptele matern.
Fructe si legume verzi
Se recomanda consumarea a 2, 3 fructe pe zi – nu mai mult – si limitarea cantitatii de cruditati si salata verde. Excesul de alimente crude poate fi cauza unor tulburari intestinale ale copilului si pot produce un scaun moale. S-ar putea de asemenea, ca bebelusul sa nu aprecieze alimente cu un gust prea pronuntat, cum ar fi varza, conopida, ceapa, ardeiul iute, usturoiul. Evitati asadar consumul in cantitati prea ,mari a acestor produse, daca nu v-ati obisnuit bebelusul sa le aprecieze cand inca se afla in burtica. In acest caz nu este necesar modificarea obiceilor alimentare.
Cereale, vedetele micului dejun
Din pacate in Romania, traditiile alimentare nu au inclus cerealele decat recent, in timp ce in tarile vestice, statisticile indica un consum urias de cereale. Majoritatea mamelor le includ numai la micul dejun al copilului, cunoscandu-le valoarea nutritiva. Cerealele se asociaza perfect cu laptele, suc de fructe, iaurt, piure de fructe. Nutritionistii recomanda cerealele pentru ca sunt bogate in glucide, in proteine vegetale, in vitaminele din grupa B, ca si in minerale si fibre. Un avantaj in plus: cerealele sunt sarace in colesterol.
Importanta hidratarii
Nu uitati importanta odihnei si consumul unui cantitai de lichide mai mari decat de obicei. Acesta vor favoriza „productia” de lapte. Evitati berea, oricat de multe sfaturi primiti in acest sens. Este un lucru demonstrat deja ca aceasta bautura nu creste cantitatea de lapte al mamei . Sunt de evitat de asemenea toate bauturile alcoolice, tigarile si orice alte substante toxice, ca si medicamentele care pot trece in lapte (antibioticile, anticonvulsivele, antifungicile si altele). Evitati cafeaua, ceaiul si toate excitantele.
Discutii pe aceasta tema
Continutul articolului:
Stim: o data cu venirea copilasului pe lume, se grabesc toate neamurile si vecinele sa dea sfaturi tinerei mamici. Soacrele propun solutia „ceapa din abundenta”, mama proaspetei mamici repeta varianta bere, prietenele familiei vorbesc despre produsele lactate, pe internet unii vorbesc despre tot felul de tratamente si pastile. Articolul de fata va incerca sa va prezinte tot ceea ce o proapata mamica poate face pentru a-i asigura nou-nascutului laptele matern, hranitor - de care are nevoie – si in acelasi timp pentru a-si asigura siesi o alimentatie corespunzatoare.0
Este de la sine inteles ca o femeie care alapteaza trebuie sa manince mai consistent decit in mod normal (deci 2000 de calorii cel putin), fara sa fie insa nevoie sa mareasca si cantitatea de mancare. Secretul unei alimentatii corecte in timpul alaptarii consta in consumul alimentelor de baza, care pot ajuta la mentinerea tonusului si sanatatii – pentru a putea oferi copilului tot ce are nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa.
O hrana variata
Regimul mamei care alapteaza nu este foarte diferit de cel al gravidei. Ceea ce este extrem de important de retinut este ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatie proteinele animale (carne, oua, peste) care sunt si o sursa excelenta de fier. Este de retinut ca in aceasta perioada nevoia de fier este la fel de ridicata ca in timpul sarcinii – pentru ca micutul apeleaza la rezervele mamei pentru asi favrica propia masa sangvina. Mamele vegetariene sau cu probleme la alimetele de origine animala pot consuma leguminoase (legume uscate, soia) si cereale in formule cat mai complete. Un loc aparte il au legumele si fructele proaspete , ca si alimentele care contin acizii grasi esentiali, importanti pentru dezvoltarea creierului copilului.
Cat mai multe derivate din lapte
Ca si in perioada de sarcina, cantitatea de lapte si de produse din lapte trebuie sa ramana la fel de mare, deoarece acestea sunt bogate in proteinme. De asemenea, ele sunt importante in dezvoltarea si functionarea musculaturii copilului si au cel mai mare continut de calciu, un mineral indispensabil in mentinerea sanatatii scheletului mamei si al copilului. O femeie care alapteaza are nevoie de 1200 mg de calciu pe zi, de vitaminele A, B si D benefice pentru oase, creier si piele. Cantitati deci de cel putin 4 produse lactate pe zi, sub forma de lapte, iaurt sau brinza. Aceasta nu obliga insa la inghitirea de cantitati mari de lapte, pentru ca el contine o proteina alergizanta ( beta-lactoglobulina) care il poate face pe un bebelus alergic la laptele matern.
Fructe si legume verzi
Se recomanda consumarea a 2, 3 fructe pe zi – nu mai mult – si limitarea cantitatii de cruditati si salata verde. Excesul de alimente crude poate fi cauza unor tulburari intestinale ale copilului si pot produce un scaun moale. S-ar putea de asemenea, ca bebelusul sa nu aprecieze alimente cu un gust prea pronuntat, cum ar fi varza, conopida, ceapa, ardeiul iute, usturoiul. Evitati asadar consumul in cantitati prea ,mari a acestor produse, daca nu v-ati obisnuit bebelusul sa le aprecieze cand inca se afla in burtica. In acest caz nu este necesar modificarea obiceilor alimentare.
Cereale, vedetele micului dejun
Din pacate in Romania, traditiile alimentare nu au inclus cerealele decat recent, in timp ce in tarile vestice, statisticile indica un consum urias de cereale. Majoritatea mamelor le includ numai la micul dejun al copilului, cunoscandu-le valoarea nutritiva. Cerealele se asociaza perfect cu laptele, suc de fructe, iaurt, piure de fructe. Nutritionistii recomanda cerealele pentru ca sunt bogate in glucide, in proteine vegetale, in vitaminele din grupa B, ca si in minerale si fibre. Un avantaj in plus: cerealele sunt sarace in colesterol.
Importanta hidratarii
Nu uitati importanta odihnei si consumul unui cantitai de lichide mai mari decat de obicei. Acesta vor favoriza „productia” de lapte. Evitati berea, oricat de multe sfaturi primiti in acest sens. Este un lucru demonstrat deja ca aceasta bautura nu creste cantitatea de lapte al mamei . Sunt de evitat de asemenea toate bauturile alcoolice, tigarile si orice alte substante toxice, ca si medicamentele care pot trece in lapte (antibioticile, anticonvulsivele, antifungicile si altele). Evitati cafeaua, ceaiul si toate excitantele.
0 comments :
Trimiteți un comentariu