background img

Articole noi

Ceai verde


Frumusete si sanatate dintr-un pliculet de...

Ceai verde





Baut in mod traditional de asiatici, ceaiul verde a devenit foarte popular datorita calitatilor sale benefice organismului. In plus, din ce in ce mai multe produse cosmetice contin printre alte ingrediente, ceai verde. Afla si tu motivele pentru care e de preferat sa bei ceai verde in loc de sucuri sau chiar de cafea.
de Petronela Tipau

Ceaiul verde nu este doar bautura care se serveste la japonezi in cadrul unei ceremonii traditionale. Frunzele de ceai verde contin vitamine, in special vitamina C, minerale (fluor) si amino acizi. Efectele consumului de ceai verde te vor convinge sa il incluzi in lista ta de cumparaturi.

Un ten fara riduri
Datorita substantelor antioxidante pe care le contine (polifenoli, flavonoide), a vitaminelor C si E, care combat actiunea radicalilor liberi, ceaiul verde, are efecte de protectie si regenerare a epidermei. Din acest motiv este si din ce in ce mai des folosit in compozitia produselor cosmetice.

Printre mastile de ingrijire a tenului pe care ti le poti prepara acasa, adauga una noua, pe baza de ceai verde. La o infuzie de ceai verde, adauga doua lingurite de miere si doua de suc de lamaie. Aplica pe fata comprese caldute cu acest amestec, timp de cinci - zece minute. Vei observa repede efectele de calmare a tenului si netezire a ridurilor fine ale pielii.

Pliculetele de ceai pe care le-ai fiert stoarce-le si tine-le putin la frigider. Aplica-le apoi peste pleoapele inchise: iti vei relaxa ochii, senzatia de oboseala va disparea, iar cearcanele vor fi atenuate.

Mai putine kilograme
Daca urmezi un regim de slabire, ceaiul verde este una dintre bauturile recomandate. Contine o cantitate mare de teina, substanta care ajuta la arderea grasimilor.

Previne aparitia cancerului si a bolilor de inima
Proprietatile antioxidante ale ceaiului verde se datoreaza nu doar vitaminei C ci si unor componente numite polifenoli. Acestia sunt antioxidanti puternici, despre care studiile arata ca sunt foarte eficienti in prevenirea cancerului si bolilor de inima.

Vrei sa afli mai multe despre antioxidanti? Clik aici >>

Bea in jur de un litru de ceai verde pe zi
Te-ai convins ca merita sa bei ceai verde in fiecare zi? Invata si cum sa il pregatesti si sa il consumi ca sa beneficiezi la maxim de efectele sale.

Nu pune pliculetele de ceai sa fiarba in acelasi timp cu apa. Temperatura prea ridicata poate distruge anumite componente . Pregateste-l sub forma de infuzie - dupa ce a fiert apa si ai luat-o de pe foc, pune pliculete in recipient si lasa-le cateva minute.

Pentru ca efectele sa fie maxime, e bine sa bei ceaiul cu cateva minute inainte de masa si in timpul mesei. De asemenea, e recomandat sa consumi in jurul de un litru de ceai verde pe zi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE